Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Normalleşme Desteği uygulaması yürürlüğe girdi”

ATSO Meclis Başkanı Dr.

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, ekonomide Kısa Çalışma Ödeneği’nden sonra işletmelerin kullanımı için Normalleşme Desteği uygulamasının da yürürlüğe girdiğini söyledi

 

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi’nin 2020 yılının Ağustos ayı olağan toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci yönetiminde, video konferans aracılığıyla gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla Meclis toplantılarımızı Mart ayından itibaren video konferans yöntemiyle düzenliyoruz. Sizlerle en kısa zamanda yüz yüze görüşerek toplantı yapmayı arzu ediyoruz.” dedi.
“NORMALLEŞME DESTEĞİ UYGULAMASI
YÜRÜRLÜĞÜ GİRDİ”
Merdivenci, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ekonomide Kısa Çalışma Ödeneği’nden sonra işletmelerimizin kullanımı için Normalleşme Desteği uygulaması da yürürlüğe girdi. 1 Temmuz’da sona eren Kısa Çalışma Ödeneği’nden sonra, 3 ayı geçmemek şartıyla, her ay için kısa çalışma veya ücretsiz izinde geçen aylık ortalama gün sayısı ve asgari ücret üzerinden hesaplanan işçi ve işveren primi tutarında mahsuplaşma yapılacak. Bu uygulama dolayısıyla Hükümetimiz’e teşekkür ederiz. 21 Ağustos 2020 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Karadeniz’de doğalgaz keşfi ile ilgili bilgi, ekonomi dünyasını heyecanlandırmıştır. Bu keşfin hayırlı olmasını diliyor; doğalgazın en kısa sürede ekonomimize kazandırılmasını umuyoruz.”
“SALGIN EN UFAK
TEDBİRSİZLİĞİ DAHİ
CEZALANDIRIYOR”
Yeni tip koronavirüs dolayısıyla tedbirli davranılması gerektiğini vurgulayan Merdivenci, “Bu salgın, en ufak bir tedbirsizliği dahi cezalandırıyor. Lütfen işletmelerimizde ve özel hayatımızda maske, mesafe ve temizlik kuralına uyalım. İlimizde de gördüğümüz kadarıyla koronavirüsün bulaşma hızı arttı. Biz kurallara dikkat ederek, hem kendimizi koruyacağız, hem de toplum sağlığına katkıda bulunacağız” şeklinde konuştu.
Toplantı daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam ederken, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Gül, ATSO Yönetim Kurulu’nun Temmuz-Ağustos 2020 faaliyetleri hakkında sunum yaptı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti