• Haberler
  • Genel
  • Normal doğum, anne için de bebek için de daha sağlıklı

Normal doğum, anne için de bebek için de daha sağlıklı

Özel Fuar Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Selcen Bahadır, normal doğumun hem anneler için hem de çocuklar için çok daha sağlıklı olduğunu belirtti Özel Fuar Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Selcen Bahadır, normal doğumların sezeryanla doğumlara göre daha sağlıklı olduğunu belirtti.BEBEK, DIŞ HAYATA HEMEN UYUM SAĞLIYORÖzel Fuar Hastanesi’nde anneleri ve [&hellip]

Normal doğum, anne için de bebek için de daha sağlıklı

Özel Fuar Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Selcen Bahadır, normal doğumun hem anneler için hem de çocuklar için çok daha sağlıklı olduğunu belirtti

Özel Fuar Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Selcen Bahadır, normal doğumların sezeryanla doğumlara göre daha sağlıklı olduğunu belirtti.
BEBEK, DIŞ HAYATA
HEMEN UYUM SAĞLIYOR
Özel Fuar Hastanesi’nde anneleri ve anne adaylarını bilgilendiren Bahadır, “Normal doğum anne ve bebek için daha yararlı bir doğumdur. Normal doğum, doğumdur. Sezaryen bir ameliyattır. Normal doğumun ardından annenin ağrıları biter. Normal hayatına 3-5 gün içinde dönebiliyor. Bebek dış yaşama daha hazırlıklı oluyor. Doğum kanalında, annenin kemikleri arasında kalan bebek, akciğerindeki sıvıyı atıyor.Normal doğumla doğam bebeklerin çıktıklarında solunum sıkıntısı daha az oluyor” dedi.
ÇOĞUMUZ, NORMAL DOĞUMLA DÜNYAYA GELDİK
Hekim olarak normal doğumu önerdiklerinin altını çizen Selcen Bahadır, “Biz öncelikli olarak normal doğumu öneriyoruz. Çoğumuzun dünyaya gelişi normal doğumla olmuştur. Tıptaki yeni gelişmeler, teknolojinin gelişmesiyle anne karnındaki çocuğun ya da annenin sıkıntılarını çok daha kolay fark edebiliyoruz. Bu bizim önceden sezeryan planlaması yapmamıza sebep olabiliyor. Sezeryan hayat kurtaran bir işlemdir. Gerektiği zaman, gerektiği şekilde yapılmasını öneriyoruz” diye konuştu.
ÖZEL VE ACİL DURUMLARDA SEZERYAN
Sezeryanla doğumun mecbur kalındığı bazı özel durumlara da işaret eden Bahadır, “Sezeryana yönelmemizdeki en önemli sebep eskiden yapılmış sezeryanlarabağlı yeni sezeryanların olması. En sık bu tür hastalar kliniğimize başvuruyor.Onun dışında annenin leğen kemiği ile bebeğin kilosunun uygun olmaması, bebeğin o kanaldan geçemeyecek olması nedeniyle de sezeryan yapabiliyoruz. Bebeğin duruş bozuklukları dediğimiz durumlarda da sezeryeni tercih ediyoruz. Doğumunu başlattığımız bir hastanın anne karnında kalp hareketlerinin bozulması da sezeryan nedeni” ifadelerini kullandı.
DAHA İYİ BİR YÖNTEM DEĞİL
Anne adaylarının normal doğumlar hakkında okuyarak veya dinleyerek edindikleri bilgiler dolayısıyla doğum korkusu yaşadıklarını hatırlatan Bahadır, konuşmasına şöyle devam etti:
“Sezeryanda, bizim kliniğimizde çok karşılaştığımız bir şey, doğum korkusu. Yıllardır aileden, arkadaş çevrelerinden, medyadan gördükleri duydukları farklı şeyler, onlara doğum korkusu yaşatıyor. Sağlık Bakanımız da açıkladı. Annenin doğum korkusunun olması, sezeryan nedeni haline geldi. Bu da önemli bir konu. Sezeryanla doğum daha iyi bir doğum değil. Yüksek gelir grubuna ait bir yöntem olduğu yanlış. Daha iyi bir yöntem değil.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme