Norm Fazlası Olunca Ne Oluyor?

Norm fazlası olunca ne oluyor? Sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Norm fazlası ne demek Norm Fazlası Olunca Ne Oluyor? Detaylar haberimizde.

İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından norm fazlası öğretmen kadro atamalarını açıklaması ile birlikte, “Norm fazlası öğrenmen” kelimesinin ne olduğu araştırtılmaya başlandı.

NORM FAZLASI ÖĞRETMEN NE DEMEK?

Bir eğitim kurumunda öğretmen sayısının öğrenci sayısından fazla olması durumu norm fazlası olarak adlandırılmaktadır. Bu durum Milli Eğitim Bakanlığı’nın her bir okul için gerekli sınıf ve öğretmen kadrosunu bildirmesi ile belirlenir.

NORM FAZLASI OLUNCA NE OLUYOR?

Bir eğitim kurumunda Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği kadrolar neticesinde belirlen norm kadrosu öğretmenler, yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen açığı bulunan farklı bir kuruma atanmaktadırlar.  Norm fazlası öğretmenler hizmet puanı referans alınarak belirlenmektedir. Hizmet puanı en düşük olan öğretmen norm fazlası olarak görev yaptığı kurumdan farklı bir kuruma gönderilir. Öğretmenlerin hizmet puanlarının eşit olması durumunda ise;  hizmet yılı esas alınmaktadır. Hizmet yılı en az olan öğretmen norm fazlası kabul edilmektedir.

Bakmadan Geçme