'Nöbete devam, geri çekilmek yok'

Geçen yıl 15 Temmuz'da görülen ihanetin sinsi planlarıyla devam ettiğini direnişin de yüksek bir bilinç ve eylem planında devam edeceğini belirten Eğitim Bir-Sen Başkanı Çelik, '15 Temmuz'da kanlı bir darbeyle başlayan işgal girişimi, en az bin yıldır varlığımızı, sömürü ve talana dayanan emperyalist planları önünde engel gören şeytani güçlerin, bizi tarihten ve coğrafyamızdan silmek için [&hellip]

Geçen yıl 15 Temmuz’da görülen ihanetin sinsi planlarıyla devam ettiğini direnişin de yüksek bir bilinç ve eylem planında devam edeceğini belirten Eğitim Bir-Sen Başkanı Çelik, “15 Temmuz’da kanlı bir darbeyle başlayan işgal girişimi, en az bin yıldır varlığımızı, sömürü ve talana dayanan emperyalist planları önünde engel gören şeytani güçlerin, bizi tarihten ve coğrafyamızdan silmek için giriştikleri bir saldırıdır. Bu saldırının Malazgirt’ten Çanakkale’ye kadar tüm karşılaşmalarda gördüğümüzden farklı en yakıcı tarafı, içerideki işbirlikçi hainlerin, emperyalistlerin kirli, zalim amaçlarına ‘hizmet’ etmeleriyle yapılmış olmasıdır” dedi. Çelik, şunları söyledi:
“Bir yıl sonra bile sözde demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerden yana olduğunu söyleyen malum güçlerin hâlâ darbecileri koruyan tutumu düşündürücüdür.
Bu gecenin örnek direniş ve dirilişi, başta medeniyet coğrafyamız olmak üzere, bütün mazlum halklara uyanış ve toparlanışa dair güç ve ilham verecektir. O gece millet kendisine karanlığı bir kader olarak dayatmak isteyenlere demokrasi, özgürlük, bunlardan da önce insan onuru adına şanlı bir direniş göstererek; şehitleriyle adanmış, gazileriyle inanmış, kahramanlarıyla meydan okuyan görkemli bir cevap vermiş, darbeyi darbecilerin başına geçirmiştir. Sezai Karakoç’un dediği gibi, “Geceye yenilmeyen her kişiye, ödül olarak bir sabah, bir gündüz, bir güneş vardır.”
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, vatan savunmasının söz konusu olduğu o gece hiç tereddüt etmeden, sağımıza solumuza bakmadan, bahane ve gerekçe üretmeden, başka hiçbir hesap yapmadan alanlara; milletimiz için, onurumuz, irademiz, özgürlüğümüz, çalışma hayatının geleceği, güvencesi için karanlığın ve tankların karşısına çıktık. Her zamanki gibi milletten yana, zalimlere karşı olduk. O gece, hepimiz ülkemizin baştan sona direniş hattı olan her karışında, her noktasında millete ve medeniyetimize bağlılığımızın samimi gereğini ve görevini yerine getirdik.
Millet olarak, geçen yıl ateşten, kandan ve candan geçerek ihaneti teslim aldıktan sonra başlattığımız demokrasi ve vatan nöbetini, aynı duygularla bu yıl da belirlenen tarihlerde 81 ilimizde sürdüreceğiz, şehitlerimizin uhrevi hayatlarına dualar göndereceğiz. Millete ve devlete ihanet eden odakların kökü kazınıncaya kadar duyarlılığımızda bir azalma olmayacak. İhanet karşısında bir santim bile geri çekilmeyeceğiz.”

Bakmadan Geçme