• Haberler
  • Genel
  • Nitrat Kirliğinin Önlenmesi Çalışmaları Sürüyor

Nitrat Kirliğinin Önlenmesi Çalışmaları Sürüyor

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün ilgili birimlerince Tarımsal Kaynaklı Nitrat Kirliliğinin önlenmesi amacıyla izleme, denetim ve rehberlik çalışmaları sürüyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalar arasında su kaynaklarının tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan kirliliğe karşı korunması amacıyla izleme, denetim ve rehberlik çalışmaları kesintisiz yürütülüyor.

Nitrat Kirliğinin Önlenmesi Çalışmaları Sürüyor

SIZDIRMAZ GÜBRE ÇUKURLARININ AÇILMASI MECBURİ 

Toprak ve sulardaki nitrat fazlalığının hayvan ve insan sağlığına direkt etki ederek olumsuz sonuçlara sebep olmamasına yönelik tedbirlerin alınmasını sağlamak amacıyla İl Müdürlüğünce üretici ve çiftçilere nitrat kirliliğinin azaltılmasına yönelik eğitim, rehberlik ve denetim çalışmaları düzenleniyor. Ayrıca 23 adet yeraltı, 23 adet yerüstü su kaynağı noktasından numuneler alınarak izlemeye yönelik analiz çalışmaları gerçekleştiriliyor. 5403 Sayılı “Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu” kapsamında hayvancılık işletmelerinin izinlendirilme ve inşaa aşamasında bu işletmedeki üretimin nitrat kirliliğine sebep olmaması, gübrelerin yer altı sularını kirletmemesi adına sızdırmaz gübre çukurlarının yapılmasına önem verilip, mecburi kılınıyor. 

Nitrat Kirliğinin Önlenmesi Çalışmaları Sürüyor

AFYON BAKANLIK UYGULAMALARI HALK MENFAATİNE UYGUN

Afyonkarahisar’da tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yapıldığı iller arasında yer aldığından Bakanlık uygulamalarının tamamı çiftçilerle halkın menfaatine ve sağlığına yönelik uygulamalar şeklinde devam ettiriliyor. Bu kapsamda İl Müdürlüğü olarak Bakanlığımızın eylem planlarında belirlediği önlemleri almak için gerekli çalışmalar ve yükümlülükler çiftçilerimiz ile el ele verilerek yerine getirilmektedir. İl Müdürlüğü teknik personellerince özellikle hayvancılık işletmelerine yönelik denetim, eğitim ve rehberlik, bilinçlendirme çalışmaları aralıksız olarak sürdürülüyor.

Nitrat Kirliğinin Önlenmesi Çalışmaları Sürüyor

Bakmadan Geçme