• Haberler
  • Genel
  • Nisan toplantıları seçimle başladı – Kocatepe Gazetesi

Nisan toplantıları seçimle başladı – Kocatepe Gazetesi

İGM’nin Nisan ayı toplantılarının ilk birleşimi organ seçimleriyle başladı. Salih Sel, tekrar İGM Başkanlığı görevine seçildi. Toplantıda meclis başkanlığının yanı sıra asıl katip üyeleri, birinci başkan vekili, ikinci başkan vekili, yedek katip üyeleri ile il encümen üyelerinin seçimi yapıldı. İGM MHP Dinar Üyesi İbrahim Acar, partisinin kurucusu merhum Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümünde Türkeş’e rahmet diledi [&hellip]

Nisan toplantıları seçimle başladı

İGM’nin Nisan ayı toplantılarının ilk birleşimi organ seçimleriyle başladı. Salih Sel, tekrar İGM Başkanlığı görevine seçildi. Toplantıda meclis başkanlığının yanı sıra; asıl katip üyeleri, birinci başkan vekili, ikinci başkan vekili, yedek katip üyeleri ile il encümen üyelerinin seçimi yapıldı. İGM MHP Dinar Üyesi İbrahim Acar, partisinin kurucusu merhum Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümünde Türkeş’e rahmet diledi

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı olağan toplantılarının ilk birleşimi dün tamamlandı. Organ seçimlerinin yapıldığı mecliste İGM Başkanı Salih Sel, ikinci defa meclis başkanlığına seçildi. İGM meclis toplantısı Nisan ayı birinci bileşimi Salih Sel başkanlığında, İGM Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda meclis başkanı, asıl katip üyeleri, birinci başkan vekili, ikinci başkan vekili, yedek katip üyeleri ile il encümen üyelerinin seçimi gerçekleşti. Meclis Başkanlığı için AK Partili İGM Başkanı Salih Sel ile MHP’li İsa Çağa aday gösterildi. Yapılan gizli oylamada 50 meclis üyesinin 32’sinin oyunu alan Salih Sel tekrar başkanlığa seçildi. İsa Çağa ise 12 oy aldı.
İGM Başkanı Sel’den teşekkür
Geride kalan 2 yılı başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirten Başkan Salih Sel, meclis üyeleriyle birlikte 3 yıl daha başarılı bir şekilde çalışacaklarını söyledi. Kendisine gösterilen ilgiden dolayı meclis üyelerine teşekkür eden Sel; “Bu göreve beni tekrar layık gördünüz. Parti ayrımı yapmaksızın ilimiz için güzel çalışmalar yaptık. İnşallah bundan sonra da güzel hizmetlere imza atacağız.” dedi. Yapılan oylamada, Meclis Birinci Başkan Vekilliğine 33 oy olan Selçuk Çirkin, ikinci Meclis Başkan Vekilliğine 32 oy alan Ömer Dayı seçildi. Asıl Katip Üyesi Mustafa Genç ve Ömer Tunçay, yedek katip üyesi Hakan Avtuğ ve Derviş Aynacı oldu. İl Encümen Üyeliğine en çok oyu alan Ahmet Kocakulak, Necati Uğur, Yusuf Demir, Mustafa Genç ve İbrahim Karaoğlu seçildi.
“Türkeş bilge bir liderdir”
İGM MHP Dinar üyesi İbrahim Acar, MHP’nin kurucusu ülkücü hareketin duayeni olduğunu vurguladığı merhum Alparslan Türkeş’in 14. ölüm yıldönümü nedeniyle gündem dışı söz aldı. Acar şöyle konuştu:
“Rahmetli Başbuğumuz bize Türklük gurur ve şuurunu, İslam ahlak ve faziletini öğreten bilge bir liderdir. Rahmetli Başbuğ Türkiye’de siyasi uzlaşmanın nasıl yapılacağını, yapıldığı zamanda neler olacağını öğreten bir liderdir. Kısacası rahmetli Başbuğ milliyetçi hareketin ve ülkücü hareketin devlet ebed millet müddet olduğu sürece yaşayacağını gösteren tek liderdir. Ruhu şad olsun. ”
İGM Başkanı Salih Sel de merhum Alparslan Türkeş’e Allah’tan rahmet diledi. Meclisin Nisan ayı 2. olağan toplantısı bugün yapılacak. Bugünkü toplantıda ihtisas komis-yon üyelikleri yeniden seçilecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme