Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

NİKBİNLİK

Siyasete girdiğim günden bu yana birçok kez TBMM’ne gidip, Salı günleri yapılan CHP grup toplantılarına katıldım. Son olarak geçtiğimiz hafta yeni seçilen il ve merkez ilçe yöneticilerimizle birlikte katıldığımız grup toplantısı öncekilerden çok farklı idi. Neden mi? Uzun zamandan beri ilk kez bu kadar coşkulu, bu kadar istekli dinleyicileri bir arada gördüm. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşması sık sık “iktidar, iktidar, iktidar”, “Hak, Hukuk, Adalet” sloganları ile kesildi.
Salonu hınca hınç dolduran partililer Nazım Hikmet’in o meşhur dizelerini defalarca, haykırdılar. Büyük bir coşku ile, dakikalarca Nazım Hikmet’in
“Güneşli günler göreceğiz
Motorları maviliklere süreceğiz çocuklar
Işıklı maviliklere süreceğiz
Çocuklar inanın, inanın çocuklar
Güzel günler göreceğiz güneşli günler
Motorları maviliklere süreceğiz.” dizeleri tekrarlandı.
Bu şiirin adı; Nikbinlik. Yani iyimserlik.
CHP üyelerini bu kadar istekli kılan neydi?
Gençler ülkenin karanlığını, Nazım’ın umut dolu, iyimserlik aşılayan dizeleri ile yeneceklerini belirterek, iktidar özlemlerini dile getiriyordu.
Bir kere, CHP çok uzun zamandan beri iktidar yüzü göremedi.
Özellikle genç nesil son 16 yılını AKP ve Tayyip Erdoğan’la geçirdi. CHP gençliği iktidara susadı.
Gençlik, kendi düşünceleri iktidarda temsil edilsin istiyor. İstemekten öte buna bilenmiş vaziyette.
Demokrasi ve adalet içerisinde bir yaşam hayal ediyor.
Baskı ortamından kurtulmak, özgürce yaşamak istiyor.
Aslında gençler her şeye rağmen, korkmadıklarını, baskılardan yılmadıklarını ifade ediyorlar.
Gençler, Atatürk ilkelerinden giderek uzaklaşan, tek adam rejimine ve O’nun dayatmalarına dayalı bir iktidara tahammüllerinin kalmadığını gösteriyorlar.
Özellikle yaşanılan ekonomik sıkıntılar, işsizlik gibi gündelik yaşantıyı etkileyen problemler gençlerin en büyük sorunu. Halen neredeyse her 4 gençten birisi işsiz. 16 yıldan beri ülkeyi yöneten iktidar sorunları çözmek yerine, sorunların ana kaynağı olmaya başladı. Gençler ve CHP’liler uzun zamandan beri ilk kez kendilerini iktidara bu kadar yakın görüyorlar. Gençler asla karamsar, asla ümitsiz değiller. Çünkü “Atatürk’ün kurduğu bir parti var. Bu parti bizim sorunlarımızı gerçek anlamda çözecek” diye düşünüyorlar.
AKP iktidarının ilk yıllarından beri dozu giderek artan kamplaşma ve ötekileştirme gençler üzerinde çok etkili. Gençleri hırslandırıyor. Dindar ve kindar bir nesil yetiştirmek için çalışan iktidar, karşısında gençlerden oluşan ciddi bir muhalefet bulmaya başladı.
Gençleri bu halde görmek beni de fazlasıyla umutlandırdı. Türk gençliği amacına, ulu önderin yüksek ülküsüne, durmadan, yorulmadan yürüyemeye başlamıştır.
Son söz; “Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu sonsuza kadar yaşatacak olan sizlersiniz.” M. Kemal ATATÜRK

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER