Nezaket, teşekkür, vedalaşma ziyareti – Kocatepe Gazetesi
İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, geçen hafta yapılan düzenlemeyle Ankara’da görevlendirilmesi nedeniyle sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Yıldırım, Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nde 'Nezaket, teşekkür, vedalaşma' ziyaretinde Afyonkarahisar’ın eğitim alanında iyi bir yere geldiğini söyledi. Yıldırm, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Metin Yalçın’a da tüm Afyon’un sahip çıkması gerektiğini belirtti Geçen hafta yapılan düzenlemeyle [&hellip]
İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, geçen hafta yapılan düzenlemeyle Ankara’da görevlendirilmesi nedeniyle sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Yıldırım, Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nde “Nezaket, teşekkür, vedalaşma” ziyaretinde Afyonkarahisar’ın eğitim alanında iyi bir yere geldiğini söyledi. Yıldırm, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Metin Yalçın’a da tüm Afyon’un sahip çıkması gerektiğini belirtti
Geçen hafta yapılan düzenlemeyle Ankara’da görevlendirilen İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, sivil toplum örgütlerini ziyaret etti. Yıldırım, Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nde yaptığı konuşmada “Biz devlet memuruyuz, devletin ihtiyaç duyduğu yerde görev yapmaya hazırız. Zaten o şartlarla devlet memurluğuna girdik. Bu bir nezaket, teşekkür ve vedalaşma ziyaretidir. Bu üç kelimeyi de seçerek kullanıyorum” dedi.
Seviye Belirleme’de üst sıralara çıktık
Afyonkarahisar’daki eğitimcilerin de en az diğer vilayetlerdeki eğitimciler kadar çalıştıklarını hatırlatan Yıldırım, “Afyonkarahisar’da göreve başladığımız zamandan itibaren buradaki eğitim çalışanları için hep kullandığım bir tabir vardı benim. Buradaki eğitim çalışanları, vatanını diğer illerdeki meslektaşlarından daha az sevmiyor, belki daha fazla seviyor. Onlardan daha az çalışkan değil, belki daha fazla çalışkan. Bunu inanarak söyledim. Aradan geçen süre içinde Seviye Belirleme Sınavları’nda geçtiğimiz yılın sonuçlarına göre 15’inci sıraya girdi Afyonkarahisar. Seviye Belirleme Sınavları’nda ortalama 314-315’ti. 2011 verileri ise 318 oldu. 9 ile 13 arasında bir yere tekabül ediyor” ifadelerini kullandı.
Mesleki teknik eğitime önem verildi
Afyonkarahisar’da mesleki teknik eğitimle ilgili de gelişmenin olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Mesleki teknik eğitimde 9’uncu sınıflara kaydettiğimiz öğrenci oranı yüzde 68,7’dir. Rastgele bir rakam değil. İstihdama da insan gitsin, üniversiteye de insan gitsin. Sıralamaları etkileyen bir şeydir ama ekmek yedirmek istiyorsanız çalıştığınız, yaşadığınız yerdeki insanların çocuklarına ciddi bir tercih noktası olmuştur” dedi.
Yeni Müdür’e sahip çıkılmalı
Yeni İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a tüm Afyonkarahisar’ın sahip çıkması gerektiğine işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu: “Hiç kimsede hakkım olduğunu düşünmüyorum. Eğer varsa benden yana hakkım helal olsun. İnsanlar da bize haklarını helal ederlerse memnun oluruz. 12 saatten aşağı çalıştığımı hatırlamıyorum. Daha fazla çalıştığım günler de oldu. Ama mutluyduk, huzurluyduk. Gelecek arkadaşımıza Afyon sahip çıksın. Çünkü ona destek vermek, Afyon’a destek vermektir.”
Yıldırım, bir soru üzerine Afyonkarahisar’da otistik çocuklarla ilgili bir okulda düzenleme yaptıklarını, bu düzenlemenin eğitim-öğretim sezonunu sonunda bitmesini beklediklerini bildirdi.
“Öğretmen açığını cesaretle söylediniz”
Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Erol Özsoy da Hidayet Yıldırım’a katkılarından dolayı teşekkür etti.. Özsoy, “Karşılıklı anlayış içinde oldunuz. Sıkıntılarımız da oldu. Önerilerimizin değerlendirilmesi ve diyalog konusunda bir takım sıkıntılar oldu. Afyon eğitim açısından zor bir il, bunu bili-yoruz. İlimiz, coğrafi olarak çok dağınık. Taşımalı eğitim ve birleştirilmiş sınıflar sorununu çözemedik. 2000 öğretmen açığımızı cesaretle dile getirdiniz” yorumunu yaptı. (Kocatepe)
Kapsamlı bir rapor hazırlandı
Eğitimdeki gelişmenin kendili-ğinden olmadığına dikkat çeken Yıldırım, “Bu kendiliğinden olan bir şey değil. Eğitim çalışmalarının gayretli çalışmalarıyla olan bir sonuçtur. Eğitim dışından olan kişiler zaman zaman ‘Afyon’da eğitim sürünüyor’ diyorlar. Bu, eğitim çalışanına, öğretmene bühtandır. ÖSS’de de 2002’de 60’larda olan sıralamalar bugün 30’lu sıralarda” diye konuştu.
Eğitimdeki başarıyı kentteki pek çok unsurun etkilediğini dile getiren Hidayet Yıldırım, bu konuda bir rapor hazırladıklarını ve yetkili makamlara sunduklarını kaydetti. Yıldırım, “Biz bununla ilgili rapor hazırladık, Sayın Bakanımız geldiğinde O’na da arz ettik. İlimizin yöneticilerine de arz ediyoruz. Tarımda çalışan nüfustan, kentte veya köyde çalışan nüfusa, kişi başı ithalat ve ihracat, sinema salonu sayısı, seyirci sayısı, kütüphane sayısı, kitap okuyan kişi sayısı, ekilebilir arazi, sanayide istihdam, mesleki teknik eğitimdeki öğrenci mevcudu, genel ortaöğretimdeki öğrenci mevcudu, bütün bunları bir arada değerlendirmeden gerçekçi sonuçlara varmak mümkün değil” diye konuştu.