Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Misafir Kalem

NEYİN SEÇİMİ?

Ülkemiz garip bir seçim atmosferine girmiştir. Garabeti nedendir diye gelecek soruya şu açılardan yaklaşılabilir;
1-Samimiyet açısından “Seçim Kasım 2019’da yapılacaktır aksini düşünmek yanlıştır” beyanlarının mürekkebi kurumadan 15-20 günlük bir zaman diliminde erken seçim kararı alınmıştır.
2-Erken Seçim gerektirecek bir unsur görünmemektedir. Devlet Başkanı, Meclis Başkanı, Hükümet ve Başbakan aynı partidendir. Karşılarında icraatları engelleyecek bir ciddi muhalefet yoktur. Adeta neyi istiyorlarsa onu yapar durumdadırlar. Erken seçimin görünen o ki çok fazla bir şeyi değişikliği getireceği de yoktur.
3- Adalet açısından olaya bakılmasında fayda vardır. Hem iktidar hem de muhalefet adaletin çiğnenmesine gık çıkarmamaktadır. Hazine yardımının hiçbir partiye yapılmaması gerekirken tüyü bitmedik yetimlerin hakkı olan 800 küsur milyon TL’yi aralarında bölüşmüşlerdir. Muhtemeldir ki seçim kararı alındığında 3.80 civarında olan dövizi almışlar manipüle ile 4,5 TL civarına çıkınca aradaki farklarla millete daha şirin görünmek için neler yapabileceklerini planlamış olmalılar. Vatandaş mı? O kızar öfkelenir ama sonunda nasıl olsa kim cazip görünüyorsa birine oyunu verir.
Tarihi şan ve şerefle dolu aziz milletimizin sorgulama, analiz etme, yetenekleri git gide azalmaktadır. Gözünün içine baka baka yalan söyleyen, olmayacak şeyleri vaad eden, gürültüsü, albenisi fazla olan partileri seçer ve üstelik o partilerin gönüllü reklamcısı da olur.
Dur, düşün, sorgula! Milletimizde olmaması gereken şu hasletler var mı yok mu diye! Yalancılık, dolandırıcılık, sahtekarlık-zina, yoksulluk, bunların hepsinin olduğu bir ülkeye İslam ülkesi diyoruz ve hatta İslam ülkelerinin lideri gözüyle bakıyoruz.
AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Saadet, Millet Partisi, BBP, Demokrat Parti ve diğer partilerin amacı yukarıda zikrettiğimiz hasletlerin bizden çıktığı, samimi, dürüst, ehil, aldatmayan, nesillerin yetişmesine kafa yormuyorlarsa boşuna milletin vaktini almasınlar.
Toplum bilimcilerin ve siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının birinci hedefi muhteşem Türkiye’yi kurmak gelecek nesillerimizi düşünmek olmalıdır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER