Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Neyi seyrediyoruz? – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 18 Eylül 2012 Salı 03:00:00
  Son 24 saatte 12 şehit, 4 ayda ise 116 şehit vermişiz Türk Milleti olarak. Dünkü gazetelerin manşetleri böyleydi.
Buna karşılık Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ”Son 10 gün içinde, sadece Hakkari’de 123 terörist etkisiz hale getirildi. Şubat-Ağustos ayları arasında 373 terörist etkisiz hale getirildi. Son 1 ay içinde bölgede yürütülen operasyonlarda toplamda yaklaşık 500 terörist etkisiz hale getirildi” dedi. Erdoğan, ”Silahların bırakılmasını isteyenler varsa bizler, devlet olarak zaten silahların bırakıldığı yerde operasyonları devam ettirmeyiz. Terörist, eğer silahı bırakırsa bilmelidir ki bu ülkede operasyonlar da durur” dedi.
Manzara ortada. Ortalık kan gölü. Tüm bu kan gölü içerisinde bizler neyi seyrettiğimizin farkında mıyız?
Birinci Körfez Savaşı’ndan itibaren bölgede bir Kürdistan kurma hedefine doğru ilerlediği ayan beyan belli olan ABD’nin bu hedefine her geçen gün biraz daha yaklaştığını görebiliyor muyuz? Kurulacak olan Kürdistan’ın, Türkiye, Suriye, Irak ve İran’dan koparılacak topraklarla bölgede İsrail’in yedeği, kalkanı, tabisi olacağını milyonlarca kere okuduk, dinledik. Buna rağmen göstere göstere, bile bile o yolda ilerlemeye almaya devam ediyoruz hep birlikte.
Yıllar önce “Çekiç Güç” Türkiye’ye yerleştirilmişti. Çekiç güç Irak’ın kuzeyindeki Kürtleri Saddam’dan koruyacaktı. Peki Saddam’a o kimyasal silahları veren kimdi? Elbette Batılılar. Çekiç Güç 36’ncı paralelin kuzeyindeki bölgeyi koruması altına aldı. Bu karar öyle bir uygulandı ki, evlere şenlik. Belirlenen sınırların içinde olmalarına rağmen Türkmenler Saddam’ın insafına terk edilirken güvenli bölge dışında kalan Kürtler korundu. Hatırlayın, o zamanki Genel Kurmay Başkanı “Ben de Türkmen’in, müdahale ederiz” tarzı açıklamalar ile gazetelerin manşetlerindeydi. Yine aynı Çekiç Güç helikopterleri PKK’ya teçhizat yardımı yaparken suçüstü yakalandı. Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis Paşa’nın helikopterini taciz edip paşayı ölümle burun buruna getirenlerin Çekiç güç elemanları olduğu ortaya çıkmamış mıydı? Sadem demişken, bir dönemin meşhur isminin sonunu bugün kaçımız hatırlıyoruz?
Askeri cephede bunlar olurken, “diplomat” kimlikli ajanlar da içeride beyinleri yıkıyordu. Bugünkü DTP’nin o günkü versiyonu olan partinin Batman İl Başkanı, “Bu adamlar bize geliyor, ‘Bırakın Türk’le, Türkiye ile birlikte yaşamayı, ayrılıklarınızı öne çıkarın’ tavsiyesinde bulunuyor” diye ABD Adana Başkonsolosu hakkında konuşunca anında görevinden alınmıştı.
Sadece bölgede değil, tüm yurtta Türk’le, Türkiye ile ilgili ana unsurlarla oynanmaya başlandı. Hatırlayın, “Şehitlik ve gazilik kavramları kaldırılsın” önerileri bile yapılmamış mıydı?
Oğul Bush ile ABD, Saddam’ın elindeki kimyasal silahlara el koymak için Irak’a girdi. Artık bugün Irak’ta kimyasal silah bulunmadığı gerçeğini tüm dünya biliyor. Ne yazık ki Irak ve Bağdat için bu gerçeğin bir anlamı kalmadı. Milyonlarca müslümanın canı, ırzı bu yalan üzerinden heder edildi.
Irak’a giren Amerikan askerlerinin yaptıkları ilk iş peşmergelerle el ele vererek bütün tapu ve nüfus dairelerindeki kayıtlara el koymak olmuştu. Erbil’deki, Kerkük’teki, Musul’daki yangınlar günlerce gazete sayfalarında yer almıştı. Yanan, bölgenin Türk geçmişinden başka bir şey değildi.
Peki ya “Çuval hadisesi”? Unuttuk mu yoksa?
Tüm bunlar hepimizin gözleri önünde olmadı mı? Büyük İsrail’in yedeği, koruyucusu “Büyük Kürdistan’a ramak kaldı. Bunu yıllardır anlatanlar hala söylüyorlar, dillerinde tüy bitti. Eskiden onlara “komplocu” diyorduk ama, söylenenlerin hepsi bir bir çıkmadı mı? İşte Fas’tan İran’a kadar olan bölgede yaşananlar ortada.
Bunların hepsi “demokrasi” rüyası peşinde olmadı mı? Biz “barış”, “demokrasi” derken 24 saatte 12 şehit, 4 ayda ise 116 şehit neyin kurbanı?

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER