Netanyahu’dan Erdoğan’a Cevap

“İsrail terör devletidir” şeklinde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu küstah bir şekilde cevap verdi.

İsrail’in Filistin’de başlattığı katliam saldırıları devam ederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan bir açıklamada bulundu.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, İsrail, evlerini terk etmeye zorladığı sivilleri yolda kasıtlı olarak bombalayan bir canilikle, kelimenin tam anlamıyla bir devlet terörü sergilediğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Ben şu anda gönlüm ferah, açık olarak diyorum ki, İsrail bir terör devletidir. Hamas’ı terör örgütü olarak ifade ediyorsun. Hamas, Filistin’de seçimlere girip seçim kazanan bir siyasi parti. Seçimi kazandıktan sonra da hakkını, haklarını elinden aldınız. İsrail, Amerika birlikte aldılar. Bu gerçekleri görelim. Ama hala benim ülkemde bile Hamas’ın bir siyasi parti olduğunu bilmeyen, anlamayanlar var.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşma sonrasında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan bir açıklama yaptı. Netanyahu, “Erdoğan, İsrail’i terör devleti olarak adlandırıyor ancak terör örgütü Hamas’ı destekliyor. Kendisi Türkiye sınırları içindeki Türk köylerini bombaladı.” dedi.
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN TEPKİ
Netanyahu’nun küstah açıklamasının ardından Dışişleri Bakanlığı da tepki gösterdi. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“No: 295, 15 Kasım 2023, İsrail Başbakanı ve İsrail Dışişleri Bakanının İftiraları Hk.
Filistin halkına karşı uyguladıkları zulüm ve katliamlarla tarihin kara sayfalarına girmiş İsrailli yetkililerin hukuktan söz etmeye hakları yoktur.
Gerçeklerin dile getirilmesinden rahatsız olan Benjamin Netanyahu’nun ve Eli Cohen’in, Sayın Cumhurbaşkanımız hakkındaki asılsız iftiraları, kendi suçlarını örtemeyecektir.
Meşruiyetlerini insanlık vicdanında çoktan yitirmiş olan İsrailli yetkililer, tüm dünyanın gözü önünde hastaneleri bombalayarak, kadınları ve çocukları öldürerek işledikleri suçları örtbas edemeyecekler ve dikkatleri başka yöne çekemeyeceklerdir.
Dünya kamuoyunda derin infial uyandıran bu insanlık suçlarının azmettiricileri ve failleri er ya da geç yargılanacaklardır.
Türkiye, Gazze’deki katliama karşı çıkmayı ve Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sürdürecektir.”

Haber

Bakmadan Geçme