Neslihan Atagül’ün Burcu Ne?

Ünlü Oyuncu Neslihan Atagül'ün hayatı ve rol aldığı yapımlar kadar burcu da özellikle hayranları tarafından araştırılıyor.

Neslihan Atagül Doğulu, 20 Ağustos 1992 tarihinde İstanbul’da.

TELEVİZYON OYUNCULUĞU İLE TANINDI

Fatih Harbiye ve Kara Sevda adlı televizyon dizilerindeki oyunculuğu ile tanan Neslihan Atagül, sinema ve dizi oyunculuğu ile ulusal ve uluslararası birçok ödüle layık görülen isimlerdendir. 2005 yılında reklam filmi oyunculuğu yapmaya başlayan Atagül, 2006-2010 yılları arasında Yaprak Dökümü dizisinde “Deniz” karakterini canlandırdı. Aynı yıl İlk Aşk adlı uzun metrajlı filmde oynadı ve bu filmdeki rolü ile Altın Koza Film Festivali’nde Umut Veren Genç Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde okuyan Atagül, 2011-2013 yılları arasında yayımlanan Hayat Devam Ediyor adlı televizyon dizisinde “Şirin Bakırcı” karakterini oynadı. Yeşim Ustaoğlu’nun yazıp yönettiği 2012 yapımı Araf filminde Özcan Deniz ile başrol oynadı. Bu filmde canlandırdığı “Zehra” rolü ile 45. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri Cahide Sonku En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, 25. Tokyo Uluslararası Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, 19. Altın Koza Film Festivali Türkân Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü, 16. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde Genç Cadı Ödülü, Moskova 2Morrow Film Festivali’nde Şimdinin ve Geleceğin En İyi Oyuncusu Ödülü, Hindistan’daki Pune Festivali’nde En İyi Performans Ödülü’nü aldı.

NESLİHAN ATAGÜL ÇOK SAYIDA ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Atagül, 2013-2014 yılları arasında yayımlanan ve Peyami Safa’nın aynı adlı romanından uyarlanan Fatih Harbiye adlı aşk ve drama dizisinde, 2015-2017 yılları arasında Kara Sevda adlı dizilerde rol aldı. Sefirin Kızı adlı dizide “Nare” karakterini canlandırdı. Sağlık sorunları nedeniyle ayrılmak zorunda kalan Atagül, Sefirin Kızı dizisindeki performansıyla İzmir Artemis Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Kadın Dizi Oyuncusu Ödülü’ne, Uluslararası Arap Festivali’nde (DIAFA) Yılın En İyi Uluslararası Kadın Oyuncusu Ödülü’ne layık görüldü. 2020 yılında Hadsiz adlı çevrimiçi bir aylık dergi çıkarmaya başladı. 2022-2023 yıllarında Gecenin Ucunda adlı dizide yer aldı. Annesi Beyaz Rus, babası Çerkes kökenli olan Atagül, Fatih Harbiye’deki rol arkadaşı Kadir Doğulu ile 8 Temmuz 2016 tarihinde evlendi. 20 Ağustos tarihinde dünyaya gelen ünlü oyuncu Aslan burcudur.

Bakmadan Geçme