'Nefes Kredisi'ne ortaklaşa teşekkür edildi

KOBİ'ler için uygulamaya başlanan Nefes Kredisi için ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, Denizbank Afyon Şube Müdürü Ahmet Ocak ve Denizbank Kocatepe Şube Müdürü Uğur Değirmendere ortak yaptıkları açıklama ile ilgililere teşekkür ettiler   Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet [&hellip]

KOBİ’ler için uygulamaya başlanan Nefes Kredisi için ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, ATB Başkanı Mehmet Mühsürler,
Denizbank Afyon Şube Müdürü Ahmet Ocak ve Denizbank Kocatepe Şube Müdürü Uğur Değirmendere ortak yaptıkları
açıklama ile ilgililere teşekkür ettiler

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Denizbank Afyon Şube Müdürü Ahmet Ocak, Denizbank Kocatepe Şube Müdürü Uğur Değirmendere tarafından ortaklaşa yapılan basın açıklamasında KOBİ’ler için başlayan Nefes Kredisi uygulamasına teşekkür edildi.
BANKAYA BAŞVURU
ÜYELİK BELGESİYLE
Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Kredi Garanti Fonu’nun imzaladığı protokol çerçevesinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın (ATB) finansman desteği Nefes Kredisi uygulaması başladı. Denizbank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında, KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlamak için hayata geçirilen ‘TOBB Nefes Kredisi’ projesinde, elini taşın altına koyarak katılımcı banka olarak yer aldı. Cirosu 25 milyon TL’nin altında olan küçük işletmeler, Oda ve Borsalardan alacakları üyelik belgesi ile Denizbank şubelerine başvurabilecekler.
GERİ ÖDEME 2021’DE
12 EŞİT TAKSİTTE
“Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli üyelik belgesi, Oda ve Borsaların internet sitesi üzerinden alınabilecek. Cirosu 25 milyon TL’nin altında olan küçük işletmeler Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Kredi Garanti Fonu arasında imzalanan protokol çerçevesinde, 3 milyon TL ve altında cirosu olan işletmeler, azami 50 bin TL; 3 milyon TL ile 25 milyon TL arasında cirosu olan işletmeler azami 100 bin TL kullanabilecek. TOBB Nefes Kredisi faizi, yıllık yüzde 7.50 olacak. 2020 yılında anapara ve faiz ödemesi olmayacak. Kredi, 2021 yılında 12 eşit taksitte geri ödenecek. Kredi’nin % 80’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak.
ORTAK AÇIKLAMA
İLE TEŞEKKÜR EDİLDİ
Nefes Kredisi, ilk aşamada Denizbank Şubeleri aracılığı ile kullanılacak. Yaklaşık 2 hafta sonra kamu bankaları da projeye katılacak. ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, Denizbank Afyon Şube Müdürü Ahmet Ocak, Denizbank Kocatepe Şube Müdürü Uğur Değirmendere tarafından ortak yapılan açıklamada; Nefes Kredisi’nin uygulamaya geçmesinde emeği olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’e teşekkür edildi.

Bakmadan Geçme