Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nefes kredisi uygulanması başladı

Nefes kredisi uygulanması başladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) finansman desteği ile Nefes Kredisi uygulanmaya başlandığı bildirildi

Nefes Kredisi için cirosu 25 milyon TL’nin altında olan küçük işletmeler Oda’dan alacakları üyelik belgesi ile Denizbank Şubelerine başvurabilecekler.
“Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli üyelik belgesi, ATSO internet sitesi üzerinden alınabilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Kredi Garanti Fonu arasında imzalanan protokol çerçevesinde, 3 milyon TL ve altında cirosu olan işletmeler azami 50 bin TL; 3 milyon TL ile 25 milyon TL (dahil) arasında cirosu olan işletmeler azami 100 bin TL kullanabileceklerdir. TOBB Nefes Kredisi faizi yıllık yüzde 7,50 olacak. Ödeme koşulları; 2020 yılında anapara ve faiz ödemesi olmayacak. Kredi, 2021 yılında 12 eşit taksitte geri ödenecek. Kredi’nin yüzde 80’i hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak. Nefes Kredisi ilk aşamada Denizbank Şubeleri aracılığıyla kullanılacak. Yaklaşık 2 hafta sonra kamu bankaları da projeye katılacak. Kamu bankaları ile birlikte proje daha da güçlenecek.