'Neden özür dileyecekmişiz?' – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Demirkırkan, geçen hafta yaptığı basın toplantısında Afyonkarahisar Belediye İmar Müdürlüğü'nde cemaatlere bağış toplandığını iddia etmiş, bunun üzerine Belediye Başkanı Çoban da bu iddianın iftira olduğunu belirterek, 'CHP İl Başkanı'nın özür dilemesini bekliyoruz' demişti. Çoban'ın özür beklentisi, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan'a soruldu. [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Demirkırkan, geçen hafta yaptığı basın toplantısında Afyonkarahisar Belediye İmar Müdürlüğü’nde cemaatlere bağış toplandığını iddia etmiş, bunun üzerine Belediye Başkanı Çoban da bu iddianın iftira olduğunu belirterek, “CHP İl Başkanı’nın özür dilemesini bekliyoruz” demişti. Çoban’ın özür beklentisi, CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan’a soruldu. Demirkırkan, soruyu şöyle yanıtladı:
“Niye özür dileyeceğimizi hâlâ anlamış değilim. Biz vatandaşın sesiyiz. Cumhuriyet Halk Partisi ana muhalefet görevini yerine getiriyor. Bilgiye dayanmayan konuları dile getirmemek için özen gösteriyoruz. Bize gelen her duyumu dillendirmiyoruz. Bu konuda hem müteahhitlerden, hem de başka kaynaklardan gelen tepkiler olması nedeniyle bunu dillendirdik. Bunda özür dilenecek bir şey yok. Eğer bu duruma geldiyse Sayın Başkan’ın özür dilemesi lazım, ‘Belediye’nin bu konularda ne işi var’ demesi lazım. Kendileri araştıracaklardır, sonucu hep birlikte göreceğiz. Biz de araştırmalarına katkı sağlayacağız.”
“HANİ TERÖR BİTECEKTİ?”
Türkiye’de terörün yeniden tırmandığını hatırlatan Demirkırkan, “Kuzey Irak çıkan çatışmada 4 askerimiz şehit oldu, 3 askerimiz yaralandı. Şehit olan 22 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Furkan Aydın’ın 37 gün önce evlendiği, şehit olan diğer asker 26 yaşındaki Uzman Çavuş İlhan Sezer’in de 8 gün önce dünya evine girdiği öğrendik. Aynı bölgeden gelen diğer bir haberde kaybettiğimiz Şehit Uzman Çavuş Adem Gezer’i Erzurum’da, Piyade Uzman Çavuş Seçkin Arıkan’ın Eskişehir’de toprağa verdik. Ardından Mersin’de polis aracına yapılan bombalı saldırı sonrası 18 kişi yaralandı. Bizlere terörü bitireceğiz demiştiniz. Bizi seçin terör bitecek, referandumda ‘evet’ deyin terör bitecek demiştiniz. N e oldu? Terör ne zaman bitecek. Sizin oy için milleti kandırdığınızı artık tüm milletimiz anladı” dedi.
İŞSİZ SAYISI ARTTI
Vatandaşın ekonomik zorluk çektiğine dikkat çeken Demirkırkan, “İşsiz sayısı geçen yılın Temmuz ayına göre 119 bin artarak, 3 milyon 443 bine çıktı. Haziran 2017’de 10.2 olan işsizlik oranının, yüzde 10.7’ye yükseldi. Özellikle gençlerde işsizlik oranlarında ciddi bir artışın oldu. Geçen yıl Temmuz’da yüzde 19.8 düzeyinde olan genç işsizliğin yüzde 21.6’ya çıktığı gibi, ne eğitimde ne istihdamda olanların yüzde 26.7’ye yükseldi. Geniş işsizlik rakamı 5.7 milyon düzeyindedir. 32.6 Milyar TL’ye ulaşan bütçe açığı, 250 milyar TL düzeyindeki KGF, KOSGEB, TOBB kredileri ve istihdam teşviklerine rağmen, işsizlik çift hanelerden inmedi, tırmanışa geçti. Her 5 gençten biri işsiz, her 4 gençten biri ne çalışıyor, ne eğitim görüyor. Bu oran genç kadınlarda yüzde 37.1’e kadar çıkmış durumda. Kadın istihdamı da yüzde 14’ten yüzde 14.6’yayükseldi” diye konuştu. >> Murat ARISOY’un Haberi

İŞİTME ENGELLİLER OKULU’NUN DURUMU

CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, Karahisar İşitme Engelliler Ortaokulu’nun durumunu da gündeme getirdi. Demirkırkan, “İlimizde uzun zamandan beri görev yapmakta olan Karahisar İşitme Engelliler Ortaokulu 1 Müdür, 1 müdür yardımcısı 9 öğretmenle birlikte 12 öğrenciye hizmet vermeye çalışıyor. Geçmişte var olan pansiyon kısmı kapatıldı. İlimizde 200 civarında bu okuldan faydalanabilecek öğrenci varken sadece 12 çocuğumuz b u okulda eğitim alabiliyor. Özel eğitim veren bu okulun bir an önce geliştirilmesi daha çok çocuğumuza eğitim verebilmesi için hepimize görev düşüyor” dedi.

Bakmadan Geçme