'Neden muhalefetin hak savunmasından gocunuyorsunuz?'

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Teleferik yer teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'i sert sözlerle eleştirdi. 'Pardon Sayın Zeybek. Sen Zeybek Apartmanın yapım ihalesini vermiyorsun. 750 bin kişinin yaşadığı şehri ilgilendiren bir ihale yapıyorsun. Kendinize gelin, ne bu ciddiyetsizlik? Elbette muhalefet bu şehirde yaşayanların haklarını savunacaktır. Neden bundan gocunuyorsunuz?' dedi   İYİ Parti [&hellip]

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Teleferik yer teslim töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i sert sözlerle eleştirdi. “Pardon Sayın Zeybek. Sen Zeybek Apartmanın yapım ihalesini vermiyorsun. 750 bin kişinin yaşadığı şehri ilgilendiren bir ihale yapıyorsun. Kendinize gelin, ne bu ciddiyetsizlik? Elbette muhalefet bu şehirde yaşayanların haklarını savunacaktır. Neden bundan gocunuyorsunuz?” dedi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, dün öğlen partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda partililerde hazır bulundu. Mısırlıoğlu, Pençe-Kilit Harekât bölgesinde hain terör örgütü ile mücadelede şehit olan Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt’a, Hasan Çatal’a, Uzman Çavuş Muhammed Serttaşa’a, Uzman Çavuş İslam Sanca’ya Allah’tan rahmet, ailelerine, TSK’ya ve Türk Milletine başsağlığı diledi. Mısırlıoğlu, AEV Başkanlarından bilim insanı Prof. Dr. Nijad Bilge’ye de Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dileyip, Görme Engelliler Yüzme Türkiye Şampiyonu Kübra Saltık’ı kutladı.
“İKTİDAR ÜLKEYİ İTHALATA
BAĞIMLI HALE GETİRDİ”
Benzin fiyatları cep yaktığını dile getiren Mısırlıoğlu, “2 Aralık 2021 tarihinde litresi 9.12 TL’den satılan benzinin fiyatı bugün 25 TL’yi buldu. Petrol global bazda son bir yılda yüzde 65 yükselirken biz de son bir yılda benzine yüzde 200 zam elinsaf. Dört gün önce ete yüzde 12 zam, TRT bandrolünü yüzde 100 zam. Benzine, motorine, elektriğe, doğalgaza, çarşıya, pazara her gün zam geliyor. Süt üreticisi filtresinin 8 TL’ye mal ettiği 1 litre sütü 5,70’ten zararına satarken, marketlerde 1 litre süt’ün fiyatı 20- 25 TL’dir. Çocuklarımızın gelişimi için en temel besin olan sütü bile artık lüks içecekler sınıfına soktunuz, utanın, utanın. Artık anne babalar çocuklarına dondurma dahi alamaz durumda. Dondurmaya gelen zam yüzde140’tır. Şeker pancarı üretiminin sadece şeker üretimi değil, arpa, buğday ayçiçeği üretimi ve hayvancılık anlamına geldiğini, şekerin sadece şeker değil aynı zamanda ekmek olduğunu yok sayarak şeker fabrikaların özelleştiren AKP, Türkiye’yi adım adım ciddi gıda sorun yaşayan, ithalata bağımlı, kendi kendini besleyemeyen bir ülke haline getirdi.” şeklinde konuştu.
“BU AYLIKLARLA
KURBAN ALMAK HAYAL”
Cumhurbaşkanlığı kararıyla 15 Ekim 2022 tarihine kadar 400.000 ton şeker ithalatına izin verildiğini söyleyen Mısırloğlu, “Bu miktar bugüne kadar alınan en yüksek ithalat rakamı. 2020’de 220.000 ton şeker ithalatı o kararla yaklaşık iki katına çıkarılıyor. Şeker ithalatında gümrük vergisi alınmayacak. Şeker fabrikalarının 2018’de özelleştirilmesi ve ithalat kararıyla pancarı üreticileri bir kez daha zarar ettiriliyor. Mübarek Kurban Bayramı gelmektedir. Hayvan yetiştiricileri ortalama kurban fiyatlarının büyükbaş 30- 35 bin TL civarında küçükbaş 5 bin TL civarında olacağını ifade ediyor. İşçi, memur, emekli aylıkları ile bu bayramda da kurban alabilmeleri hayal. Bu zam yağmuru, bu işkence, bu zulüm AKP iktidarının gitmesiyle sona erecektir. İktidar partisi yönetilenlerde müthiş bir panik havası başladı. Gerçek gündemi unutturmak için suni günden yaratılmaktadır. Gençlerimizin hayallerinden, hevesinden, neşesinden çalan liyakatsız yöneticilerin elinde; devletimizin itibarını hırpalayan bizlere mutsuz ve yorgun ve mutsuz bir ruh haline sokan bu ucube sistemden hep birlikte kurtulacağız.” ifadelerini kulllandı.
“PARDON ZEYBEK APARATMANININ İHALESİNİ VERMİYORSUN”
“Afyonkarahisar Belediye Başkanı Sayın Zeybek uyarılarımızı dikkate almamaya devam ediyor.” diyen Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Şehri sadece bir iki caddeden ibaret gören Sayın Zeybek’e Afyonkarahisar’ımızın bütün cadde ve sokaklarını beraber gezmeyi öneriyorum. Fatih Mahallesini, Sahipata Mahallesini, Yenice Mahallesini, Karşıyaka, Osmangazi Mahallelerimizi birlikte gezelim. Hizmet götürmekten imtina ettiğiniz mahallelerimizin halini birlikte görelim. Kimin yapacağını bizim ve halkımızın bilmediği yolcu garantili teleferik ihalesinde şu saatlerde ilgili firmaya yer teslimi yapılmakta. Başkan Zeybek her işte olduğu gibi yolcu garantili olmasına karşı olduğumuz teleferik ihalesini yaptı. Vatandaşımıza bu gün evine ekmek götürmekte zorlanırken, bu ihaleyi yolcu garantili yapmak vatandaşımızdan binmediği, binemediği teleferiğin parasını zorla almak demektir. Yıllık 140 bin yolcu garantisi verilen teleferiği ayda 11.666 kişinin günde ise en az 388 kişinin kullanması gerekiyor. Geçilmeyen köprülerin, üzerinden araç geçmeyen otoyolların, şehir merkezlerinden uzaklara kurulan hastanelerin garanti ödemeleri hazineden nasıl yapılıyorsa şimdi de kullanılmayan teleferiğin parası Belediye’den öyle yapılacaklar. Son aldığımız bilgiye göre, Başkan Zeybek Teleferik ihalesini alan firmaya yer teslimi yaparken ‘Aslında 140 bin yolcu garantisi değil 160 bin yolcu garantisi diyecektim. Muhalefete inat yolcu garantisiz yaptıracağım.’ demiş. Pardon Sayın Zeybek. Sen Zeybek Apartmanın yapım ihalesini vermiyorsun. 750 bin kişinin yaşadığı şehri ilgilendiren bir ihale yapıyorsun. Kendinize gelin, ne bu ciddiyetsizlik? Elbette muhalefet bu şehirde yaşayanların haklarını savunacaktır. Neden bundan gocunuyorsunuz?”
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme