• Haberler
  • Genel
  • Necdet Özel’e istifa çağrısı – Kocatepe Gazetesi

Necdet Özel’e istifa çağrısı – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Türk Bayrağı’nı indirme girişimine sessiz kalan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in istifa etmesi gerektiğini söyledi CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Toptaş yaptığı açıklamada Lice'deki olaylara tepki amacıyla yapılan Diyarbakır 2’nci Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda bayrak indirme rezaletine sert tepki gösterdi.TAVİZLER BU NOKTAYA GETİRDİCHP'li Toptaş, 'Diyarbakır Lice'de [&hellip]

Necdet Özel'e istifa çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Türk Bayrağı’nı indirme girişimine sessiz kalan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in istifa etmesi gerektiğini söyledi

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Toptaş yaptığı açıklamada; Lice’deki olaylara tepki amacıyla yapılan Diyarbakır 2’nci Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda bayrak indirme rezaletine sert tepki gösterdi.
TAVİZLER BU NOKTAYA
GETİRDİ
CHP’li Toptaş, “Diyarbakır Lice’de Devletin varlığına ve birliğine başkaldıran PKK Terör Örgütü Mensuplarının 2’nci Hava Kuvvetleri Komutanlığı sahasında saldırılar sırasında Türk Bayrağı’nın indirilmesini kabul etmek mümkün değildir. Hükümetin bugüne kadar PKK terör örgütüne verdiği tavizler sonucu, askerin hareket kabiliyeti sınırlanmış, PKK’ya geniş bir faaliyet alanı bırakılmıştır. PKK Türkiye’de gündem belirleyen bir güç haline gelmiştir. Milli birliğimizin ve bütünlüğümüzün değeri olan,aziz şehitlerimizin kanları ile kazanılan Türk Bayrağımızı indirenleri ve indirtenleri şiddetle kınıyorum” dedi.
KİLİM HATIRLATMASI
Toptaş, şöyle devam etti:
“PKK unsurları Türk askerine silahla saldırı yaparken Askerimiz her hangi bir müdahalede bulunamamaktadır. Barış sürecini değil Türkiye Cumhuriyetinin Terör örgütüne taviz verme süreci yaşamaktayız. PKK unsurları Türk Askerlerinin önünden geçerken her türlü tahriki yaparken Askerimiz herhangi bir tavır koyamamaktadır. Genel Kurmay Başkanının bu süreçte ki açıklamaları talihsizliktir. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve 2’nci Hava Kuvvetleri Komutanı derhal görevlerinden istifa etmelidirler. Türk Ordusu onurlu,şerefli komutanlarının davranış ve tutumları ile tarihe geçmiştir. Genelkurmay Başkanı 25 şehidimizin olduğu Afyon Patlaması sonrası Valilik ziyaretinde almış olduğu kilimi bir anlık boşluğa geldiğini açıklaması, Türk Bayrağının indirilmesinden saatlerce sonra lütfu iki kelam etmesi tarihi şanlar ve şereflerle dolu olan Milletimizin yüreklerini yakmıştır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme