Nebi Hatipoğlu Kimdir ve Ne İş yapar?

28. dönem AK Parti Eskişehir milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu'nun kim olduğu internette en çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, İdris Nebi Hatipoğlu Kimdir? Yanıtı Haberimizde…

Adalet ve Kalınma Partisi (AK Parti) Eskişehir milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu’nun hayatı ve biyografisini sizler için araştırdık.

İDRİS NEBİ HATİPOĞLU KİMDİR?

İdris Nebi Hatipoğlu, 1974 yılında Eskişehir’de doğmuştur. İş insanı ve siyasetçi olan Nebi Hatipoğlu, 28. dönem AK Parti Eskişehir milletvekili olarak TBMM’ne girmiştir.

İdris Nebi Hatipoğlu’nun ailesi 1951 yılında Bulgaristan’dan Eskişehir’e yerleşmiştir.  İlk, orta ve lise eğitimini Eskişehir’de tamamlayan Nebioğlu, ilk olarak Bilkent Üniversitesi’nde yüksek öğrenim görmüş ardından da Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olmuştur.

1995 yılından itibaren Cam ve plastik yapı elemanları alanında faaliyet gösteren aile şirketinde yöneticilik yapan Hatipoğlu’nun yöneticiliğini yaptığı Europen adlı firma 2022’de halka arz edilerek Eskişehir’de halka arz edilen ilk firma olmuştur. Milletvekili Hatipoğlu 2021 yılında Eskişehir’de yayımlanan Milli İrade gazetesini satın alarak medya sektöründe faaliyet göstermeye başlamıştır. 2006-2007 sezonunda Eskişehirspor Kulübü’nün başkanlığını üstlenmiştir. Eskişehirspor Kulübü Hatipoğlu’nun başkanlık yaptığı dönemde Süper Lig’e yükselmiştir.

İYİ PARTİ’DEN İSTİFA EDEREK AK PARTİ’YE KATILDI

2023 genel seçimlerinde İyi Parti’nin 1. sırada Eskişehir milletvekili adayı olan Hatipoğlu,28. Dönemde TBMM’ye milletvekili olarak girdi; Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda görev aldı. İYİ Parti’den 2 Kasım 2023 tarihinde istifa ederek, 7 Kasım 2023 tarihinde AK Partiye katıldı.

Bakmadan Geçme