• Haberler
  • Siyaset
  • 'Ne olduğunu kestiremediğimiz bir güçle karşı karşıyayız'

'Ne olduğunu kestiremediğimiz bir güçle karşı karşıyayız'

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Çoğay, Mevlana'nın izinde kendilerine cephe olan herkese kırmızı gül vererek, iktidara gelmek için çalışma çağrısı yaptı. Çoğay, 'Sanki etrafımızı kötülüklerle sarıp sarmalamaya çalışan ne olduğunu kestiremediğimiz bir güçle karşı karşıyayız' dedi   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Çoğay, dün öğleden sonra partide basın toplantısı [&hellip]

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Çoğay, Mevlana’nın izinde kendilerine cephe olan herkese kırmızı gül vererek, iktidara gelmek için çalışma çağrısı yaptı. Çoğay, “Sanki etrafımızı kötülüklerle sarıp sarmalamaya çalışan ne olduğunu kestiremediğimiz bir güçle karşı karşıyayız” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Çoğay, dün öğleden sonra partide basın toplantısı düzenledi. Toplantıda; CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, CHP İlçe Başkanları, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Türkarslan, kadın kolları yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.
“KADINLARA-ÖĞRENCİLERE VE YAŞLILARA YARDIM EDİYORUZ”
Sibel Çoğay, 2021 yılı Eylül ayında CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı görevine talip olduktan sonra bu göreve getirildiğini, sorumluluk bilinciyle ekibiyle birlikte bu göreve layık çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Çoğay, “Ekip arkadaşlarımızla birlikte yürüttüğümüz çalışmalarda konumumuza ve görevimize layık olmaya çalışıyoruz. Olumsuz şeyler olduğundan dolayı heyecanlanıyor ve açıkçası birazda üzüntü duyuyorum. Bizler kadınlarımızla birlikte hastalık demeden, küresel salgın demeden her eve girerek sosyal sorumluluk projesi adı altında inanın kimsesizlerin kimsesi, sessizlerin sesi olarak öğrencilerimize ve kadınlarımıza yardımda bulunuyoruz. Yaşlılarımızı evlerinde ziyaret ederek yardıma ve bakıma muhtaç yaşlılarımızı öz bakımlarını karşılıyor, yiyecek, erzak ve gıda ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ev temizliklerini de yapıp akşam yemeğini hazırlayarak evlerinden ayrılıyoruz. Biz bunları bir iki haftalık değil, bir proje doğrultusunda gönüllü aileler olarak her ay belirle çalışmalarla onları yalnız bırakmayacağımıza dair söz verdik” dedi.
“CANLA BAŞLA
MÜCADELE EDİYORUZ”
“Heyecanlıyım çünkü partimde olumsuz şeyler oluyor.” diyen Çoğay, “Biz kadın kolları olarak gerek iş gerek sosyal hayatta hiç karşılaşmadığımız ya da az karşılaştığımız fakat partimiz için çalışırken sanki etrafımızı kötülüklerle sarıp sarmalamaya çalışan ne olduğunu kestiremediğimiz bir güçle karşı karşıya olduğumuzu söylemek istiyorum. Biz bu olumsuzluklara rağmen çok değerli İl Başkanım, çok değerli İlçe Başkanlarım, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanım ve İlçe Kadın Kolları Başkanlarımla, kadın kolları örgütümle birlikte canla başla mücadele ediyoruz. Bizler birbirimize duyduğumuz sonsuz güvenle, örgütümüz için bir araya gelerek örgütümüzü daha fazla nasıl güçlendirebiliriz diye kadın kollarımızla birlikte gece gündüz demeden gerçekten canla başla çalışmaktayız. Kadın Kollarının ve Kadın Kolları Başkanının amacı nedir diye soruyorlar. Bizim amacımız insanlığın yaşadığı tüm haksızlığın, eşitsizliklerin, acıların ve sömürülerin iki kat daha fazla yaşayan kadınlarımızın sınıf, ulus, din, dil, ırk ayrımı gözetilmeksizin, sözde eşitlikçi yasalarla kapatılan cinsiyet eşitsizliğine son vermektir. Kadın kolları olarak bunların yanı sıra; Güvenmek, dayanışmak ve partimizde bağımsız olarak örgütlenmeyi de amaçlıyoruz. Bizim amacımız; Her gün 5 kadının ‘sevdim, kıskandım, vurdum, öldürdüm’ diyerek biz kadınları özür dileyerek söylüyorum kuluçka makinesine benzetip en az üç çocuk doğurun diyen bir Cumhurbaşkanının tecavüzlere, tacizlere, caydırı önleyici yasalar oluşturmayıp, var olan yasaları işleme konulmamasıyla mücadele etmektir.” diye konuştu.
“KIRGINLIKLAR BİTSİN 2022 YILI BİZİM YILIMIZ OLSUN”
Üreten ve üretirken ömür tüketen kadınların örgütlenmesini amaçladıklarını vurgulayan Çoğay şöyle konuştu: “CHP Kadın Kolları olarak herhangi kişilere menfaat temini veya kuklalık yapmak gibi bir durumu sözkonusu değildir. Kendi örgütüme sesleniyorum, kendi kişisel menfaati için çalışan kişilere sesleniyorum; Gelin hep birlikte 2022 bizim yılımız olsun. İçimizdeki tüm kırgınlıklar, küskünlükler herşey bitsin. Partimizi iktidar yapalım diyorum. Çünkü bizler iktidara gidiyoruz. İl yönetimim, İl Başkanım, Merkez İlçe Başkanımla biz bu yönde birlik beraberlik içerisinde çalışıyoruz. ‘Gel ne olursan ol yine gel. İster putperest, ister mecusi ne olursan ol gel.’ diyen Mevlana’nın izinde hiçbir olumsuzluk v.s düşünmeden bize cephe olan herkese kırmızı gül vererekten buyurun gelin hepiniz partimiz için iktidara çalışalım. Biz ilimizle, ilçemizle çok ses getirdik. Her zaman gündemdeyiz. Özellikle kadınlarımızla ciddi yardım kampanyaları başlattık. Her yerden bize dönüş var. İnanın yurt dışından bile kampanyaya nasıl katkı sağlarız diye arıyorlar. Mersin’den kadınımız arıyor temizliğe gelelim diye. Çeşitli dernek başkanı kadınlarımız arıyorlar. Bizde gelelim yemek yapalım, cam silelim diyorlar. Biz çok güzel bir projeye imza attık. Rotalar bize dar hedefimiz iktidar diyorum.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme