Ne olacak bu Devlet Hastanesi’nin hâli?

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Uydukent’te yapılan yeni Devlet Hastanesi’nin akıbetini sordu Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Uydukent’te yapılan Devlet Hastanesi’nde İl Genel Meclisi üyeleri tarafından Temmuz ayında yapılan incelemelerde birçok eksiğin görüldüğünü belirtti. Yılmaz, 'Hastanemizin bütün afetlere dayanıklı olmasını ve bir an evvel hizmete girmesini biz kendilerinden daha çok isteriz. [&hellip]

Ne olacak bu Devlet Hastanesi'nin hâli?

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Uydukent’te yapılan yeni Devlet Hastanesi’nin akıbetini sordu

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Uydukent’te yapılan Devlet Hastanesi’nde İl Genel Meclisi üyeleri tarafından Temmuz ayında yapılan incelemelerde birçok eksiğin görüldüğünü belirtti. Yılmaz, “Hastanemizin bütün afetlere dayanıklı olmasını ve bir an evvel hizmete girmesini biz kendilerinden daha çok isteriz. Ancak burada ciddi bir çelişki var. Hastane inşaatı ile ilgili İl Genel Meclisimiz söylentileri inceletmek için Çevre ve Sağlık Komisyonundan bir inceleme yapmasını istemiştir. AKP’li üyelerinde içinde olduğu komisyon 12.07.2011 tarihinde hastane inşaatını yerinde inceleyip şu aksakları tespit etmiştir. Bodrum katta su basmasından dolayı nem ve rutubete dayalı boya ve sıvaların döküldüğü, taban ve yer döşemelerinde nemlenme olduğu, mutfak soğuk hava depolarının kapılarının nem ve su basmasından dolayı 90 derece açılmadığı, mutfak asma tavanlarının ekli ve parçalı yapıldığı için elden geçirilmesi gerektiği, bodrum katta bulunan garaj ve mutfağın drenaj sisteminin yetersiz olduğu, çevre düzenlemesi yapılan alanda yağmur sonrası göçükler oluştuğu, yangın kapılarında hasarın olduğu, konferans salonu dış giriş merdivenlerinin çökmüş olması, tüm binanın dış andazit kaplamalarında izolasyon sorunu olduğu, çatı kaplamalarında kırıkların olduğu ve yağmur suyu giderlerinin yeterli olmadığı için tavanlarda su akıntılarının olduğu, binanın tüm kapı ve pencerelerinde sorun olduğu, sterilizasyon ünitesi için temiz ve pis su bağlantılarının olmadığı- buharlı su yalıtımı için uygun gider yapılmadığı gibi bir çok eksiklik tespit edilmiştir” dedi.
İnsan hayatı tehlikeye atılmamalı
“Komisyon 2 Eylül 2011 tarihinde tekrar hastane inşaatını incelemeye gittiklerinde eksiklerin gide-rilmediğini belirten raporlarını il genel meclisine sunmuştur” diyen Yılmaz, “Hastane açılmadan bu gibi sorunların olması akla mantığa uygun değildir, Akıllı hastane olarak her ortamda reklamlar yapılan hastane de yoğun yağmurlar neticesinde bilgi işlemin çöktüğünü, yoğun bakım ünitelerinin hasar gördüğünü düşünmek bile korkutucu. Görünen köy kılavuz istemez. Birkaç defa kendim de hastanenin dışını gezdim. Dışarıdan bakıldığında bile kaplamaların duvarların nem aldığı çeşitli makyajlarla sıkıntıların gizlenmeye çalışıldığını görebilirsiniz. 100 milyon lira civarlarında para harcanan Akıllı Hastane’de gözlenen eksikler gizlenmeye makyajlanmaya çalışılarak müteahhit firmadan hastanenin kabulü yapılmak üzeredir. Bundan sonra sorunlar Afyonkarahisar halkının başına yıkılacak insanlarımız mağdur edilecek en ufak yağmurda hastane kullanılamayacak hâle gelecektir. Her şeyden değerli olan insan hayatı siyasi ikbal uğruna tehlikeye atılamaz. Bunun vebal ve sorumluluğu bütün bürokratlar kadar bu işin doğru dürüst yapılmasını sağlayamayan siyasilerinde olacaktır” ifadelerini kullandı.
“Konunun takipçisi olacağım”
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Devlet Hastanesi’ni ziyaret edip, “10 şiddetinde depreme dayanıklı” dediğini hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti:
“Hastane devralınmadan önce mutlaka zemin etüdü, deprem testleri komisyon raporlarında belirtilen eksiklikler ve projeye aykırı olan durumların tespit edilmesi çözülebilecek sorunlar ise bir an önce çözülmesi daha ciddi bir sorun var ise kamuoyunun derhal bilgilendirilmesi gerektiğini söyleyerek, konuyu TBMM ve bütün kamuoyunda takip etmeye devam edeceğim. Hiç kimsenin Afyonkarahisarlı’yı oyalamaya halkının sağlığını hiçe saymaya hakkı yoktur. Mademki her şey tamam, hastane hizmete hazır kesin ve net bir cevap bekliyorum hastane ne zaman açılacak?” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme