Nazlı Ilıcak Kimdir? Nazlı Ilıcak Kaç Yaşında?

Nazlı Ilıcak, kaleme aldığı bir yazı nedeniyle başladığı yargılaması sonrasında ceza alırken, internet ortamında Nazlı Ilıcak Kimdir? Nazlı Ilıcak kaç yaşında? Nazlı Ilıcak ne iş yapıyor? Gibi soruların cevapları araştırılıyor.

Gazeteci Nazlı Ilıcak, kapatılan Özgür Düşünce isimli internet sitesinde 2016’da kaleme aldığı bir yazı sonrasında yapılan şikayet ile yargılanmaya başladı. Ilıcak, iftira suçlaması ile İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonrasında 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı.
Nazlı Ilıcak Kimdir?
Ayşe Nazlı Ilıcak, 1944 yılında Ankara’da dünyaya geldi. 2023 yılı itibariyle 79 yaşında olan Nazlı Ilıcak, Demokrat Parti döneminde Bayındırlık ve Ulaştırma bakanlıkları yapan Muammer Çavuşoğlu’nun kızı. Nazlı Ilıcak, lise eğitimini Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nde tamamladı. 1967 yılında Lozan Üniversitesi Siyaset Bilimi Fakültesi’nden mezun oldu. Tercüman gazetesi sahibi Kemal Ilıcak’la 1974 yılında evlenen Nazlı Ilıcak, o dönem Tercüman gazetesinde başyazarlık yaptı. Bulvar gazetesinin imtiyaz sahipliğini üstlendi. 1992 ile 1994 yılları arasında TRT’de “Söz Meclisten İçeri” adlı programı yaptı. Meydan, Akşam, Yeni şafak ve Bugün gazetelerinde çalıştı. Refah Partisi’nden İstanbul milletvekili seçildi. Ilıcak, 17 Aralık 2013’te gerçekleşen operasyonlar sonrası fikir ayrılığı olduğu gerekçesiyle Sabah gazetesi ile yollarını ayırdı. Sonrasında geri döndüğü Bugün gazetesinde çalışırken Ekim 2015’te Bugün Gazetesi’ne kayyum atanması ile işine son verildi. T24 gazetesinde konuk yazar olarak bir süre yazılar yazdı. Bugün Gazetesi’nde birlikte çalıştığı ekiple Özgün Düşünce Gazetesi’ni kurdu. 2 Mart 2014’te Kanal D’de yayınlanan Pazar Gezmesi adlı programı sundu. 24 Aralık 2015 tarihinde kanal yöneticileri tarafından alınan karar sorasında programa ve ekibin görevine son verildi. 2016’daki darbe girişimi sonrasında 42 gazeteciyle birlikte gözaltı kararı çıkarılan Ilıcak, Bodrum’da gözaltına alındı. Kemal Ilıcak ve Emin Şirin ile evlilik yapan Nazlı Ilıcak’ın 2 çocuğu bulunurken, Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

Bakmadan Geçme