• Haberler
  • Genel
  • “Nature” projesinin ortakları Afyonkarahisar’da – Kocatepe Gazetesi

“Nature” projesinin ortakları Afyonkarahisar’da – Kocatepe Gazetesi

Türkiye’nin proje ortağı olduğu “Nature” isimli projenin ortağı olan İspanya ve Polanya’dan olmak üzere toplam 27 kişilik grup Afyonkarahisar’ı ziyarete geldi Köyleri Güzelleştirme Geliştirme ve Doğal Yaşamı Destekleme Derneği (KÖYLÜMDER) AB Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın destekleri ve İspanya-Polonya ortakları ile 2 yıllık bir proje gerçekleştirilecek. “Nature” ismini taşıyan proje ile Yetişkinlerin sağlıklı [&hellip]

"Nature" projesinin ortakları Afyonkarahisar'da

Türkiye’nin proje ortağı olduğu “Nature” isimli projenin ortağı olan İspanya ve Polanya’dan olmak üzere toplam 27 kişilik grup Afyonkarahisar’ı ziyarete geldi

Köyleri Güzelleştirme Geliştirme ve Doğal Yaşamı Destekleme Derneği (KÖYLÜMDER) AB Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın destekleri ve İspanya-Polonya ortakları ile 2 yıllık bir proje gerçekleştirilecek. “Nature” ismini taşıyan proje ile; Yetişkinlerin sağlıklı ve doğal yaşam konusunda farkındalıklarının arttırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda Türkiye, Polonya, İspanya ülkelerinde çalışma ziyaretleri gerçekleştirilecek.
ÜÇ ÜLKE PROJE ORTAĞI
KÖYLÜMDER- AB Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın destekleri, Türkiye İspanya-Polonya ortaklğındaki “Nature” projesinin ilk toplantısına İspanya ev sahipliği yaptı. İkinci toplantı Polonya’da gerçekleştirilirken üçüncü toplantı Türkiye’de Afyonkarahisar’da yapılıyor. Son toplantı ise 2013 yılında İspanya’da yapılacak. Proje Koordinatörü KÖYLÜMDER Başkanı Abdullah Temel proje hakkında ve hafta sonu Marbel Çakmak Otel’de konaklayan proje ortaklarının çalışmaları hakkında bilgi aktardı. Abdullah Temel aynı zamanda Endüstri Meslek Lisesi’nde elektrik öğretmeni olarak çalışıyor. Proje kapsamında İspanya’nın Palma şehrinde bu yıl bir hazırlık toplantısı yapıldığını belirten Temel, proje ülkelerinin Türkiye, İspanya ve Polonya olduğunu kaydetti.
TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ GÖSTERİLECEK
KÖYLÜMDER üyelerinden 12 kişinin Polonya’da gerçekleştirilen tanışma toplantısına katıldığını söyleyen Temel şöyle konuştu: “Şu an itibariyle 22-24 Eylül tarihleri arasında da İspanya’dan 13, Polonya’dan 14 olmak üzere toplam 27 kişilik gurup Afyonkarahisar’ı ziyarete geldiler. Bu kapsamda ‘Nature’ yani doğa isimli proje sağlıklı yaşamla ilgili olduğundan 3 gün boyunca çalışma programını bu şekilde düzenledik. 22 Eylül Cumartesi günü Marble Çakmak Otel’deki açılış toplantımızın ardından şehrimizdeki yerel ve tarihi yerleri kapsayan gezi programımız olacak. İlk gün Karahisar kalesine çıkış ve tarihi güzelliklerinin görülmesi, ikinci gün ise Frig Vadisi, Döğer, Emre gölü civarında gezimiz olacak. Erkmen beldesinin tarihi ve doğal güzelliklerini göstermek adına bir gezimiz olacak. Sandıklı Akdağ Kalyon gezimiz olacak. Pazartesi akşamı sertifika töreni ve gala gecesi ile program sona erecek. Türk misafirperverliği ve tanıtımını en iyi şekilde yapmak için gayret gösteriyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme