Nasrattınoğlu'ndan üzücü haber

Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Derneği istişare toplantısına katılan derneğin kurucusu, Onursal Başkanı, Gazeteniz Kocatepe'nin yazarlarından Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu, 22 Ekim Cumartesi günü toplantı sonrası akşam saatlerinde ayağının takılıp düşmesi sonucu geçirdiği kazada sol omuzun da kırıklar meydana geldi   Edinilen bilgiye göre Ankara'da Mithatpaşa Caddesi’nde ayağı takılarak düşen Gazeteci Yazar Prof. Dr. İrfan [&hellip]

Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Derneği istişare toplantısına katılan derneğin kurucusu, Onursal Başkanı, Gazeteniz Kocatepe’nin yazarlarından Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu, 22 Ekim Cumartesi günü toplantı sonrası akşam saatlerinde ayağının takılıp düşmesi sonucu geçirdiği kazada sol omuzun da kırıklar meydana geldi

Edinilen bilgiye göre Ankara’da Mithatpaşa Caddesi’nde ayağı takılarak düşen Gazeteci Yazar Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu, ambulansla İbn-i Sina Hastanesi’ne kaldırıldı.
İrfan Nasrattınoğlu’nun acil serviste çekilen röntgen filmi ve MR sonucu sol omuz kemiğinde kırıklar oluştuğu belirlendi. Doktorların 85 yaşında olan Nasrattıoğlu’nun yaşı gereği ameliyata izin vermedikleri öğrenildi. Nasrattınoğlu omzuna yapılan sargı ve bandajlarla taburcu edilmesinin ardından 6 ile 8 hafta süreceği ön görülen bir tedaviye tabi tutulacağı kaydedildi. Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu, Halk Kültürü Araştımaları Kurumu Genel Başkanı, T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından verilen Sürekli Sarı Basın Kartı sahibidir.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Prof. Dr. İrfan Ünver Nasrattınoğlu kimdir?
1937 yılında Afyonkarahisar’da doğdu. Hayata Hava Astsubay olarak atıldı. 20 yıl görev yaptığı Hava Kuvvetleri’nden emekliye ayrıldıktan sonra, gazeteciliğe intisap etti. Sürekli Sarı Basın Kartı hamili gazetecidir. Çok sayıda gazete ve dergilerde, çok değişik konuları içeren binlerce araştırma, röportaj, makale, köşe yazısı yayımladı. Basın Konseyi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti üyesidir. 1955 yılında Ord. Prof. Dr. M. Fuad Köprülü ile dönemin 11 üniversite hocası tarafından kurulmuş bulunan Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu’nun, 1981 yılından bu yana Genel Başkanlığı’nı yapmaktadır. Çeşitli konuları içeren 100’ün üzerinde kitabın müellifidir. Türkiye Yazarlar Birliği ve Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Üyesi. Bu birliğin Yönetim, Denetim ve Haysiyet Kurulları’nda görev yaptı. Türk Kooperatifçilik Eğitim Vakfı kurucusu ve Mütevelli Heyeti Üyesidir. Yaklaşık 10 yıl süreyle Türk Kooperatifçilik Kurumu Yönetim Kurulu’nda görev yaptı; o arada kurumun yayımladığı dergi ve kitapların teknik sorumluluğunu üstlendi. Kurumun çeşitli çalışma kurullarında uzun yıllar yer aldı.

Bakmadan Geçme