Namaza dair her şey bu kitapta

Muharrem Günay tarafından hazırlanan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban döneminde basılan 33, Afyonkarahisar Belediyesi tarihinde ise 45. kültür yayını olan  “Namaz ve Namazı İkame Etmek” kitabının tanıtımı Taş Medrese’de Cuma namazı öncesi yapıldı. HAYATIN MERKEZİ KUR'AN VE SÜNNETGazeteci-Öğretmen-Yazar Muharrem Günay, Peygamber Efendimizin (S.A.V) “Bir hayra öncülük eden veya vesile olan, onu yapmış gibidir” hadis-i şerifini hatırlatarak konuşmasına [&hellip]

Muharrem Günay tarafından hazırlanan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban döneminde basılan 33, Afyonkarahisar Belediyesi tarihinde ise 45. kültür yayını olan  “Namaz ve Namazı İkame Etmek” kitabının tanıtımı Taş Medrese’de Cuma namazı öncesi yapıldı.
 HAYATIN MERKEZİ KUR’AN VE SÜNNET
Gazeteci-Öğretmen-Yazar Muharrem Günay, Peygamber Efendimizin (S.A.V) “Bir hayra öncülük eden veya vesile olan, onu yapmış gibidir” hadis-i şerifini hatırlatarak konuşmasına başladı. Günay, hazırladığı kitabına ve genel olarak kültür yayınlarına verdiği destekten dolayı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a teşekkür etti. Namazın ikame edilmesi için bir müminin Kur’an ve sünnet merkezli bir hayat yaşaması gerektiğini belirten Günay, “Namaz kıldığı halde Kur’an ve sünnete aykırı harekette bulunan bir insanın namazı ikame ettiği söylenemez. Eğer bir insan namaz kıldığı halde dedikodu ediyor, yalan söylüyor, iftira  ediyor, kul hakkı yiyorsa, işçisinin hakkını alnını teri kurumadan vermiyorsa böyle bir insanın namazı ikame etmesinden söz etmek mümkün değil. Ömer Bin Abdülaziz, ‘Namaz kılmakta yay, oruç tutmakta tüy gibi olsanız da haram ve şüpheli şeylerden kaçınmadıkça Allah sizin namazına bakmaz’ diyor. Kısaca kitabımın özeti budur. Bu program vesilesiyle eğitimime ve yetişmeme vesile olan hocalarıma da teşekkür ediyor, vefat edenleri dua ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.


İSLAM DİNİ NAMAZ
ÜZERİNE KURULU
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İslam dininin namaz üzerine kurulu olduğuna dikkat çekti. Çoban, “Böylesine güzel ve önemli bir ibadet için Muharrem Günay hocamızın hazırladığı kitabı basmak ve dağıtmakta bizlere nasip oldu. Bu durumdan Belediye olarak biz de çok mutlu olduk. Bize bu mutluluğu yaşattığı için hocamıza teşekkür ediyorum. Allah kalemine ve zihnine güç kuvvet versin” şeklinde konuştu. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, kültür yayınlarının hazırlık aşamasından dağıtımına kadar her aşamasında çok büyük emek harcadığını belirtti. Çoban, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık ve müdürlük personeline de ayrıca teşekkür etti.
GÜNAY’IN İKİNCİ
KİTABI DA BASILACAK
Yazar Muharrem Günay tarafından hazırlanan “Mümin Nasıl Olmalı 1. Cilt” kitabının Belediye kültür yayını olarak basılacağını ilan eden Çoban şöyle konuştu: “Şu an da baskı-grafik-tasarım gibi hazırlık aşamalarında olan 12 yayınımız daha var. Biz ilimizin ya da ülkemizin kültürüne ve sanatına ait olması kaydıyla hiçbir kitabı veya materyali basmaktan çekinmiyoruz. Yeter ki araştırmacılarımız ve yazarlarımız, yazılarını baskıya hazır olabilecek şekilde bize teslim etsinler. Bazen el yazıyla getiriyorlar, bu da hem ciddi zaman alıyor hem de el yazısından bilgisayara aktarılırken yazım yanlışları olabiliyor. Kısacası tarihimize, sanatımıza, kültürümüze hizmet etmek bizim için de onurlu bir görev. Allah’a hamdolsun bu konuda imkân sıkıntısı da çekmiyoruz” Tanıtım toplantısı Muharrem Günay’ın kitabını imzalaması ile sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme