Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

NAMAZ SURELERİ, DUALARI VE MEALLERİ

SÜBHANEKE DUASI
Sübhaneke’llahümme vebihamdik. Vetebare-kesmük. Veteâla Ceddük. [ve celle senâük] Vela ilahe ğayrük.
Not: Parantez içindeki “ve celle senâük” cümlesi cenaze namazında okunur.
Allahım! Sen bütün kusurlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle kusursuz kabul eder ve yüceliğini her zaman dile getiririm. Senin adın mübarektir. Varlığın her şeyden üstündür. Senden başka tanrı yoktur.
ETTAHIYYATÜ DUASI:
Ettehıyyâtü lillâhi vessalevâtü vettayyibât. Esselâmü aleyke eyyühen-Nebiyyü ve rahmetullâhi ve berekâtüh, Esselâmü aleynâ ve alâ ibâdillâhis-Sâlihîn. Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve Resûlüh.
Dil ile, beden ve mal ile yapılan bütün ibadetler Allah´a dır. Ey Peygamber! Allah´ın selâmı, rahmet ve bereketleri senin üzerine olsun. Selâm bizim üzerimize ve Allah´ın bütün iyi kulları üzerine olsun. Şahitlik ederim ki,
Allah´tan başka tanrı yoktur. Yine şahitlik ederim ki, Muhammed, O´nun kulu ve Peygamberidir.
ALLAHÜMME SALLİ DUASI:
Allahümme salli alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ salleyte alâ İbrâhime ve alâ âli İbrâhim. İnneke hamîdün mecîd.
Allahım! Muhammed´e ve Muhammed´in ümmetine rahmet eyle; şerefini yücelt. İbrahim´e ve İbrahim´in ümmetine rahmet ettiğin gibi. Şüphesiz övülmeye lâyık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin.
ALLAHÜMME BÂRİK DUASI:
Allahümme barik alâ Muhammedin ve alâ âli Muhammed. Kemâ bârakte alâ İbrâhime ve alâ âli İbrâhim. İnneke hamîdün mecîd.
Allahım! Muhammed´e ve Muhammed´in ümmetine hayır ve bereket ver. İbrahim´e ve İbrahim´in ümmetine verdiğin gibi. Şüphesiz övülmeye lâyık yalnız sensin, şan ve şeref sahibi de sensin.
RABBENÂ DUASI
Rabbenâ âtinâ fid’dünyâ haseneten ve fil’âhireti haseneten ve gınâ azâbennâr. Birahmetike yâ Erhamerrahimîn.
Allah’ım! Bize dünyada iyilik ve güzellik, ahrette de iyilik, güzellik ver. Bizi ateş azabından koru. Ey Rabb’im, merhamet edenlerin merhamet edicisi, bize rahmetinle muamele eyle.
Rabbenağfirlî velivâlideyye velil mü´minîne yevme yekûmül hisâb
Ey bizim Rabbimiz! Beni, anamı ve babamı ve bütün mü´minleri hesap gününde (herkesin sorguya çekileceği günde) bağışla.
KUNUT DUALARI
Allahümme innâ neste´înüke ve nestağfirüke ve nestehdîke ve nü´minü bike ve netûbü ileyke ve netevekkelü aleyke ve nüsnî aleyke´l-hayra küllehü neşkürüke ve lâ nekfürüke ve nahle´u ve netrükü men yefcürük.
Allahım! Senden yardım isteriz, günahlarımızı bağışlamanı isteriz, razı olduğun şeylere hidayet etmeni isteriz. Sana inanırız, sana tevbe ederiz. Sana güveniriz. Bize verdiğin bütün nimetleri bilerek seni hayır ile öğeriz. Sana şükrederiz. Hiçbir nimetini inkâr etmez ve onları başkasından bilmeyiz. Nimetlerini inkâr eden ve sana karşı geleni bırakırız.
Allahümme iyyâke na´büdü ve leke nusallî ve nescüdü ve ileyke nes´â ve nahfidü nercû rahmeteke ve nahşâ azâbeke inne azâbeke bilküffâri mülhık.
Allahım! Biz yalnız sana kulluk ederiz. Namazı yalnız senin için kılarız, ancak sana secde ederiz. Yalnız sana koşar ve sana yaklaştıracak şeyleri kazanmaya çalışırız. İbadetlerini sevinçle yaparız. Rahmetinin devamını ve çoğalmasını dileriz. Azabından korkarız, şüphesiz senin azabın kâfirlere ve inançsızlara ulaşır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti