Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

N.İ.K.O’da Bilim Fuarı açıldı

Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulu’nda

Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulu’nda öğrenciler tarafından hazırlanan 18 proje, açılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda sergilendi

 

Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan projeler için 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı sergisi açıldı. 18 projenin yer aldığı serginin açılışında konuşan Okul Müdürü İbrahim Diyar, “2018-19 yılından kalma 4006 TÜBİTAK projemizin açılışını yapıyoruz. 18 proje kabul gördü, 1 tane de misafir projemiz var. Bizim bir öğrencimizin projesi yazın Türkiye 3’üncüsü oldu. Onu da görsel amaçlı burada sergiliyoruz.” dedi.
Açılışa Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Nurullah Pervaneli, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şube Müdürleri Ahmet Fevzi Özdemir, Gürbüz Bıdık, ilde bulanan lise, ortaokul, ilkokul ve anaokulları müdürleri ve öğretmenleri, Neriman İbrahim Küçükkurt Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.
Yapılan birçok projeyi misafirlerine anlatan öğrenciler heyecanla hazırladıkları projelerin detayları hakkında bilgi verdi.
Öğrencilerin “Kültürümüzü Öğreniyorum Ve Rize’yi Tanıtıyorum” projesinde yer alan Karadeniz yöresel ürünlerinden oluşan baklava ve börek gibi ürünler de misafirlere ikram edildi. Ayrıca Karadeniz’in yöresel kıyafetlerini giyen öğrencilere de okulun ilk müdürü, aslen Karadenizli olan, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Nurullah Pervaneli yakın ilgi gösterdi.
DİKDÖRTGENİ ÇEVİRİP SİLİNDİR GÖRÜNTÜSÜ OLUŞTURDULAR
Tolga Ketenci’nin Danışman Öğretmenliği’nde Arda Ketenci, Yusuf Berat Mumyakmaz ve Halil Emir Çifteci’nin hazırladığı “Çevir de Gör” projesi dikkat çekti. İki boyutlu üçgen, daire, dikdörtgen ve yarım daireyi çevirerek 3 boyutlu görüntü elde eden öğrenciler üçgenden huni, daireden küre, yarım daireden yarım küre, dikdörtgenden ise silindir görüntüsü oluşturdu.
30 GÜNDE TOZ OLAN PLASTİK YAPTILAR
İsmail Emir Çavdar ve Yiğit Gündoğar tamamen organik maddeler ile plastik yaptıkları projeyi sergiledi. Proje ile hazırladıkları plastik madde ise 30 gün içinde toz haline gelerek doğaya zarar vermiyor. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti