• Haberler
  • Genel
  • MYO öğrencileri bu hafta Isparta’yı ele aldı

MYO öğrencileri bu hafta Isparta’yı ele aldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin “Marka Şehirler” konulu proje çalışması bu hafta Isparta’yı konu aldı AKÜ Afyon Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Bölümü birinci sınıf öğrencileri, Öğretim Görevlisi Türker Göksel koordinatörlüğünde gerçekleştirdikleri “Marka Şehirler” konulu proje çalışmasının aktarımına hız kesmeden devam ediyorlar.Dünyada ve ülkemizde “Marka Şehir” kavramının nasıl algılandığı ve bu yönde şehirleri [&hellip]

MYO öğrencileri bu hafta Isparta'yı ele aldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin “Marka Şehirler” konulu proje çalışması bu hafta Isparta’yı konu aldı

AKÜ Afyon Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Bölümü birinci sınıf öğrencileri, Öğretim Görevlisi Türker Göksel koordinatörlüğünde gerçekleştirdikleri “Marka Şehirler” konulu proje çalışmasının aktarımına hız kesmeden devam ediyorlar.
Dünyada ve ülkemizde “Marka Şehir” kavramının nasıl algılandığı ve bu yönde şehirleri yönetenlerin ne tür çalışma ve projeler yürüttüklerinin öğrenilmesini önceleyen çalışma iki aylık hazırlık çalışmasının sonrasında uygulamaya konuldu. Bu haftanın konusu Isparta olarak belirlendi. Bu bağlamda görevli öğrenciler Isparta Valisi Memduh Oğuz ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen ile söyleşiler gerçekleştirdiler.
DÖRT ELMADAN
BİRİ ISPARTA ÜRETİMLİ
İlk olarak Isparta Valiliği’ne gerçekleştirilen ziyarette Isparta Valisi Memduh Oğuz konuk ettiği öğrencilere Isparta’yı farklı kılan değerler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Gülün Isparta ekonomik ve sosyal hayatındaki yeri ve önemine vurguda bulunan Vali Oğuz, Türkiye’de tüketilen her dört elmadan birinin Isparta üretimli olduğuna dikkat çekti. Isparta’nın çok verimli bir Üniversite şehrine dönüştüğünün altını çizen Memduh Oğuz, 55 bin öğrenci kapasitesiyle Süleyman Demirel Üniversitesi’nin şehrin gelişimine olan katkısından bahsetti. Isparta ilinin tarihi ve turistik merkezlere sahip olmasının büyük avantajlar sağladığına da değinen Vali Oğuz, Isparta’nın yaşanabilir şehirler sıralamasında daima en üst basamaklarda bulunmasında Ispartalılarının uyumlu ve çalışkan karakterlerinin önemli yer tuttuğunu ifade etti.
BAŞDEĞİRMEN BİLGİLENDİRDİ
Çalışmayı gerçekleştiren öğrencilerin bir sonraki ziyareti ise ITSO Başkanlığına oldu. Burada öğrencileri Başkan Yardımcısı Şükrü Başdeğirmen ile Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sarıkaya ağırladı. ITSO Başkan Yardımcısı Başdeğirmen, öğrencilere Isparta’nın neden yaşanabilir bir il olduğunu ayrıntılarıyla anlattı. Isparta’nın tarımından, sanayisine, ekonomisinden, eğitimine, sağlığından, hava kalitesine kadar birçok konuda bilgiler veren Başdeğirmen, “Isparta’mız her yönüyle bir marka şehir olma yolunda ilerliyor. Gülü ve halısıyla adından uzun yıllar söz ettiren ilimiz, gölleri, doğal güzellikleri, tarihi değerleri, eğitim seviyesinin yüksekliği, üniversitesi, sağlıkta kişi başına düşen doktor sayısı, ekonomisi, sakinliği gibi birçok olumlu yönüyle öne çıkıyor. İlimizin önümüzdeki yıllarda yaşanabilirlik sıralamasında daha üst sıralarda olacağını ümit ediyoruz “dedi.
Isparta’nın ilçelerinin özelliklerinden de bahseden ITSO Başkan Yardımcısı Başdeğirmen, turizm konusunda da özellikle Davraz Kayak Merkezi ve Milli Parkları ile Isparta’nın çok önemli bir konumda olduğunu belirtti. Isparta’nın çok sayıda güzelliklerinin bulunduğunu ifade eden Başdeğirmen, “Sizler bu güzellikleri yaşayarak öğrenmelisiniz. İlçelerimizi ve tarihi değerlerimizi yakından tanımanızı isteriz. Üniversitemizi gezin, mutlaka Davraz Kayak Merkezi’ne gidin, komşu ilinizdeki güzellikleri değerlendirin” diye konuştu. Ardından Başdeğirmen öğrencilere, günü anısına birer gül seti hediye etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme