MXGP’nin finali Afyonkarahisar’da

Büyük Taarruz’un 100. yılı anısına Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde 31 Ağustos 4 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Dünya Motokros Şampiyonası’nın final yarışı için tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Termal bir otelde yapılan tanıtım toplantısına Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ve Afyonkarahisar protokolü katıldı. Toplantıda ilk olarak önceki [&hellip]

Büyük Taarruz’un 100. yılı anısına Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde 31 Ağustos 4 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Dünya Motokros Şampiyonası’nın final yarışı için tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Termal bir otelde yapılan tanıtım toplantısına Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ve Afyonkarahisar protokolü katıldı.
Toplantıda ilk olarak önceki senelerde yapılan yarışların videosu gösterildi. Sonrasında bu yıl yapılacak olan Dünya Motokros Şampiyonası’nın tanıtım filmi izletilirken, 2022 final yarışında mücadele edecek takım sayıları ve sporcu sayılar hakkında bilgiler verildi. Ayrıca Afyonkarahisar’da yapılacak Türkiye Motofest’te yapılması planlanan etkinliklerin de tanıtımı yapıldı.
Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Afyonkarahisar için ellerinde gelen ne varsa yapmak zorunda olduklarını kaydederek, arama motorlarında “Afyonkarahisar” aramasında yüzde 80 yüzde 90 oranında MXGP Of Afyon, Motokros Of Afyon çıktığını ifade etti.
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise 2018 yılında ilki gerçekleştirilen Motokros Şampiyonası’nın bu yıl dördüncüsünü yapacaklarını ifade etti. Yarışlar için pisti her yıl bakımdan geçirdiklerini ifade eden Başkan Zeybek, “Sporun her türlüsüne destek vermeye gayret gösteriyoruz. İnşallah bu yarışta ilimize de ülkemize de hayırlı neticeler verir.” dedi.
‘YARIŞ VE FESTİVALİ TÜRKİYE’NİN HEM TANITIMINA HEM EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKILAR SUNUYOR’
Geçen yıl ilk olarak bir Türk kadınının bu sporda yarışmacı olarak bulunmasının heyecanını ve gururunu artırdığını ifade eden Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, “En İyi Motokros pisti ödüllü Afyon Motor Sporları Merkezinde Dünya Motokros Şampiyonası’nın Türkiye etabı ve Türkiye Motofest’i yapmaktan heyecanını gururunu yine hep birlikte yaşıyoruz. Afyonkarahisar hepimizin bildiği gibi son dönemde şehrimize kazandırılan spor yatırımlarıyla spor alanında da adeta ayağa kalmış durumda. Dünya Motokros Şampiyonası yarış ve festivali Türkiye’nin hem tanıtımına hem de ekonomisine büyük katkılar sunuyor. Motor sporları arasında en popüler etkinlik olan ‘En İyi Altyapı’, ‘En İyi Padok’ ve ‘En İyi Pist’ ödüllerine sahip Afyon Motor Sporları Merkezi’nde 4. kez düzenleyeceğimiz ve en önemlisi de Büyük Taarruz’un 100. yılı anısına düzenleyeceğimiz Dünya Motokros Şampiyonası’nın şehrimize hayırlar getirmesini diliyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından toplantıya katılan protokol üyeleri hep birlikte MXGP Of Afyon logosu ile fotoğraf çektirdi. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme