MXGP’de Türkiye etabı da tamam

Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde yapılan Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) 4 kategoride yapılan yarışların ardından tamamlandı. Avrupa Şampiyonası'nı Jose Butron, Kadınlar Şampiyonası'nı Nancy Van De Ven, Gençler Şampiyonası’nı Tom Vialle, Dünya Motokros Şampiyonası’nı da Tim Gajser kazandı Dünya Motokros Şampiyonası’nın Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen son etabını, şampiyonluğunu geçtiğimiz ay Fransa’da ilan eden Tim Gajser kazandı. MXGP Türkiye’nin son yarışı [&hellip]

Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde yapılan Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP) 4 kategoride yapılan yarışların ardından tamamlandı. Avrupa Şampiyonası’nı Jose Butron, Kadınlar Şampiyonası’nı Nancy Van De Ven, Gençler Şampiyonası’nı Tom Vialle, Dünya Motokros Şampiyonası’nı da Tim Gajser kazandı

Dünya Motokros Şampiyonası’nın Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen son etabını, şampiyonluğunu geçtiğimiz ay Fransa’da ilan eden Tim Gajser kazandı.
MXGP Türkiye’nin son yarışı Dünya Motokros Şampiyonası, Afyon Motor Sporları Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bugünkü ilk yarışı Maxime Renaux 1’inci sırada, Jeremy Seewer 2’nci sırada, sezon şampiyonu Tim Gajser ise 3’üncü sırada tamamlamıştı. 2’nci yarışta ise damalı bayrağı ilk gören isim Kawasaki sürücüsü Romain Febvre oldu. Yarışı Tim Gajser 2’nci sırada, Jeremy Seewer ise 3’üncü sırada noktaladı. İki yarışın sonunda Jeremy Seewer ile birlikte toplamda 42 puan elde eden Honda’nın Sloven sürücüsü Tim Gajser, 2’nci yarışı daha üst sırada tamamladığı için etabın galibi oldu. Etabın 2’ncisi Jeremy Seewer, 3’üncüsü ise Romain Febvre oldu. Dünya Motokros Şampiyonası’nın MXGP Türkiye etabının ardından genel klasmanda oluşan puan durumu şu şekilde:
1- Tim Gajser (Honda): 763
2- Jeremy Seewer (Yamaha): 657
3- Jorge Prado (GasGas): 589
DÜNYA GENÇLER ŞAMPİYONU TOM VİALLE
Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen Dünya Motokros Şampiyonası’nın son etabı olan MXGP Türkiye’de Tom Vialle, Dünya Gençler Motokros şampiyonluğunu elde etti.
Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen MXGP Türkiye’nin son yarışı olan Dünya Gençler Şampiyonası’nın (MX2) 2’nci yarışı büyük heyecana sahne oldu. Afyonkarahisar’a Yamaha sürücüsü Jago Geerts 710 puanla ilk sırada gelirken; KTM sürücüsü Tom Vialle 708 puanla son etap öncesinde 2’nci sırada yer alıyordu. MX2’de günün ilk yarışını Vialle, ilk sırada tamamlayarak puanını 733’e çıkartırken; Geerts ise 2’nci sırada yer aldı ve puanını 732 yaptı. Günün son yarışını da Tom Vialle ilk sırada, Geerts 2’nci sırada tamamladı ve bu sonucun ardından Fransız Tom Vialle kariyerinde 2’nci kez Dünya Gençler Motokros şampiyonu olmayı başardı.
Dünya Gençler Şampiyonası’nda son yarışın ardından oluşan sıralama şu şekilde;
1- Tom Vialle (KTM): 758
2- Jago Geerts (Yamaha): 754
3- Simon Laengenfelder (GasGas): 596
ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ
Afyonkarahisar’da gerçekleşen yarışların ardından düzenlenen törenlerle derece alan sporculara tek tek Afyonkarahisar etabının ödülleri verildi. Ödüller Afyonkarahisar protokolü, Dünya Motosiklet Federasyonu (FİM) ve Türkiye Motosiklet Federasyonu yetkilileri tarafından takdim edildi.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme