MXGP Türkiye'de Antrenmanlar Başladı

Afyonkarahisar'ın ev sahipliğinde yapılan Dünya Motokros Şampiyonası 18. ayak yarışları öncesinde ilk antrenman turları gerçekleşti. MXGP, MX2, EMX250 ve WMX yarışları öncesinde antrenman ve sıralama turları yapılıyor.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Afyonkarahisar'ın ev sahipliğinde 6. yılda 7. kez düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası heyecanı başladı. Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP), Dünya Gençler Şampiyonası (MX2), Avrupa Motokros Şampiyonası (EMX250) ve Kadınlar Dünya Şampiyonası (WMX )olmak üzere 4 kategoride yapılan yarışlara 28 ülkeden 140 sporcu kayıt yaptırırken 114 sporcu start alıyor. 180 ülkeden canlı yayınlanan müsabakaları 3 buçuk milyar kişinin izlemesi planlanıyor. 

MXGP Türkiye'de Antrenmanlar Başladı
'HEYECAN DORUK NOKTASINDA'
Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Ogün Baysan, bugün sabah ilk antrenmanlara kadınlar grubuyla başladıklarını ifade ederek, "Onların antrenmanından sonra Avrupa Gençler antrenmanlarını bitirdiler. Az önce MX2 bitirdi, şuanda da MXGP hazırlanıyor. Parkura çıkacak. Parkur gayet güzel, hiç bir olumsuz tarafı yok.  Günün sonunda da saat 15.00 gibi Kadınlar Kupası var. Onun öncesinde de Gençler Avrupa'nın birinci ayakları var. Yarın da tüm kategorilerde 2'şer etap yarışlarımızla final yapıp Afyon motosiklet arenasındaki Dünya Şampiyonasını sonlandırmış olacağız. Heyecan doruk noktasında biliyorsunuz. Bizden sonra artık 2 yarışları var. Hemen hemen çoğu sporcunun buradaki 2 puana çok ihtiyacı var, çok önemli. Her sene olduğu gibi  burada kozlar paylaşıyor. Çok ufak şansları kalıyor bundan sonra çoğu burada şampiyonluğunu da ilan etmiş olacak." dedi. 

MXGP Türkiye'de Antrenmanlar Başladı
14 SPORCU UÇAR ANISINA PİSTE ÇIKIYOR
14 Türk sporcunun Avrupa Gençler'de yarıştıklarına dikkat çeken Baysan, "Gelecek vaat eden bütün sporcularımızı MX sınıfına hazırlamak için Avrupa gençlere soktuk. umudumuz var, ama kürsü görürler inşallah." ifadelerini kullandı. 

MXGP Türkiye'de Antrenmanlar Başladı
'PİSTİN ORTALAMA HIZI 5 SANİYE GERİYE ÇEKTİK'
Pistte yapılan yenilikler hakkında bilgi veren Baysan, "Finiş'te özellikle 2 obje ekledik. Onlar da çok beğendiler. Yaklaşık olarak  Pistin ortalama hızında bir 5 saniye falan geriye çektik. Şimdi daha çok zorlanıyorlar. Her sene  biliyorsunuz çok küçük rektifiyeler yapıyoruz. Bu da onlardan bir tanesi." şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme