'Müzisyenler Derneği Etkinliklerde Yok Sayılamaz'

Afyon Müzisyenler ve Mahalli Kültür Sanatçılar Derneği Başkanı Yusuf Aladaş yerel etkinliklerde kendilerinin yok sayılmaya çalışıldığını belirtti.

Afyon Müzisyenler ve Mahalli Kültür Sanatçılar Derneği Başkanı Yusuf Aladaş, "Afyon'da müzik alanında gördüğümüz bir boşluğu doldurmak için bir dernek kurduk. Bizden önce de müzik alanında dernekler vardı. Ancak bu dernekler çalışma alanlarında yetersiz kaldılar. Gayretlerimizin özellikle belediye tarafında destek bulmaması bizi hayal kırıklığına uğratmıştır. Şimdi soruyorum. Biz bunları yaparken siz ne yapmak istiyordunuz? Müzisyenler derneğini yerel etkinliklerde yok sayamazsınız." dedi.

Aladaş şöyle devam etti:

"Hiç kimse ekmeğini bu işten kazananların yanı sıra müzik öğretmeni veya öğrencilerinin kazanç elde etmek için müzik çalışmalarına göz yumamayız. Bizler vergi veriyoruz, dükkan kirası ödüyoruz. Bu tip haksız kazançlara izin verilmesine göz yumulmasına izin veremeyiz. Derneğimizin yeri bellidir. Etkinliklerde bize yer vermeyip şehir dışından getirtilen sanatçılara çuvalla para dökmek memleketçilikle bağdaşmaz. Biz küçük bir dernek değil Afyonuz.”

Bakmadan Geçme