• Haberler
  • Genel
  • Müzik Araştırmaları Dergisi yayımlandı – Kocatepe Gazetesi

Müzik Araştırmaları Dergisi yayımlandı – Kocatepe Gazetesi

“AKÜ Akademik Müzik Araştırmaları Dergisi”nin ilk sayısı yayınlandı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Senatosu'nun 24 Temmuz 2014 tarihli toplantısında alınan karar kapsamında yayın hayatına başlayan 'Hakemli-Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademik Müzik Araştırmaları Dergisi'nin ilk sayısı, 2015 yılı Ocak ayı itibariyle yayınlandı.Derginin editörlüğünü yürüten AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri Doç. Dr. Uğur Türkmen ile Yrd. Doç. Dr. Duygu [&hellip]

Müzik Araştırmaları Dergisi yayımlandı

“AKÜ Akademik Müzik Araştırmaları Dergisi”nin ilk sayısı yayınlandı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Senatosu’nun 24 Temmuz 2014 tarihli toplantısında alınan karar kapsamında yayın hayatına başlayan “Hakemli-Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademik Müzik Araştırmaları Dergisi”nin ilk sayısı, 2015 yılı Ocak ayı itibariyle yayınlandı.
Derginin editörlüğünü yürüten AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri Doç. Dr. Uğur Türkmen ile Yrd. Doç. Dr. Duygu Sökezoğlu Atılgan yaptıkları açıklamada, Ocak ve Haziran ayları olmak üzere yılda iki kez yayınlanacak derginin ülkemiz müzik bilimine katkıda bulunmasını temenni ettiklerini ifade ettiler.
MÜZİK BİLİMİNE KATKIDA BULUNULACAK
Doç. Dr. Türkmen ile Yrd. Doç. Dr. Atılgan ayrıca şunları söyledi:
“AKÜ Akademik Müzik Araştırmaları Dergisi ile müzik alanında eğitimci, araştırmacı, besteci ve icracı akademisyenlerin bilimsel araştırma ve çalışmalarını yayımlayabilecekleri bir dergi amaçlanmıştır. Dergimiz ayrıca ulusal ve uluslararası niteliklere sahip çalışmaları yayımlayarak müzik bilimine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Dergiye gönderilen çalışmalar, hakemlerin ve yazarların birbirini bilmediği bir sistemle üç hakem tarafından değerlendirilmekte; çalışmalarını göndermek isteyen yazarlar her türlü bilgiyi dergimizin www.amader.aku.edu.tr adlı web adresinden temin edebilirler.”
“AKÜ Akademik Müzik Araştırmaları Dergisi”nin ilk sayısında 10 adet makale yer alırken, ikinci sayı 2015 yılı Haziran ayı içerisinde yayınlanacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme