• Haberler
  • Genel
  • Müze’de şair-yazar köşesi tartışması – Kocatepe Gazetesi

Müze’de şair-yazar köşesi tartışması – Kocatepe Gazetesi

Müzede açılan şairler ve yazarlar köşesinde Dinarlı şair yazar Nedret Gürcan’a yer verilmemesi ilçede tartışmalara neden oldu Afyonkarahisar’ın Dinar Belediyesi tarafından Suçıkan Park tesislerinde açılan Etnografya Müzesi’nde yer alan “http://m.kocatepegazetesi.com/”Dinarlı şair, yazarlar ve eserleri”http://m.kocatepegazetesi.com/” köşesinde, Dinarlı şair yazar Nedret Gürcan’a yer verilmemesi ilçede tartışmalara neden oldu. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Dinar Belediyesi Kültür Müdürü [&hellip]

Müze'de şair-yazar köşesi tartışması

Müzede açılan şairler ve yazarlar köşesinde Dinarlı şair yazar Nedret Gürcan’a yer verilmemesi ilçede tartışmalara neden oldu

Afyonkarahisar’ın Dinar Belediyesi tarafından Suçıkan Park tesislerinde açılan Etnografya Müzesi’nde yer alan “http://m.kocatepegazetesi.com/”Dinarlı şair, yazarlar ve eserleri”http://m.kocatepegazetesi.com/” köşesinde, Dinarlı şair yazar Nedret Gürcan’a yer verilmemesi ilçede tartışmalara neden oldu.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Dinar Belediyesi Kültür Müdürü Mehmet Özalp’in girişimleriyle hazırlanan ve vatandaşların beğenisine sunulan Etnografya Müzesi’ndeki eserlerin yanı sıra müzede “http://m.kocatepegazetesi.com/”Dinarlı Şair, Yazarlar ve eserleri”http://m.kocatepegazetesi.com/” adında bir köşe açıldı. Ancak, köşede, 1950’li yıllardan bugüne şiir, anı ve roman türlerinde eserleri bulunan Dinarlı şair yazar Nedret Gürcan’ın eserlerine yer verilmedi.
Bu duruma tepki gösteren Dinarlılar, konunun tekrar değerlendirilmesi için Dinar Belediyesi’ne başvuruda bulundu. Sonuç alınamaması üzerine, çeşitli sosyal paylaşım sitelerinde tepkilerini dile getiren Dinarlılar, köşede “http://m.kocatepegazetesi.com/”neden Nedret Gürcan ve eserlerine yer verilmediğini”http://m.kocatepegazetesi.com/” sordu.
İnternet üzerinde yaşanan tartışmalara Ankara’da yaşayan 80 yaşındaki Dinarlı şair yazar Nedret Gürcan da katılarak “http://m.kocatepegazetesi.com/”Zorunlu bir açıklama ve teşekkür”http://m.kocatepegazetesi.com/” adlı bir yazıyla müzedeki köşede kendisine neden yer verilmediğini ve başka kimlere yer verilmesi gerektiğini açıkladı.
Gürcan yazısında, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Bu konuda Belediye Başkanı Sevgili Saffet Acar’dan bir dileğim var; gecikmiş olsa da ‘her şeyin kendi bilgisi dışında yapıldığını’, haksızca incitildiğimi ve bu olayı yaratandan bir özür teminiyle açıklamasını bekliyorum. Böylece artık bu konuyu kapatalım”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
Bu açıklamayı resmi internet sitesinde yer veren Dinar Belediyesi, müzedeki köşeyi değiştirmedi.
Dinarlılar, Dinar Belediyesi’ne ait Etnografya Müzesi’ndeki “http://m.kocatepegazetesi.com/”Dinarlı Şair, Yazarlar ve eserleri”http://m.kocatepegazetesi.com/” köşesinin biran önce düzeltilmesini ve Dinar’ın tanıtımında büyük emek sağlayan yazar ve şairlerin de o köşede yer verilmesini istediler. (AA)

Bakmadan Geçme