• Haberler
  • Genel
  • Mutfakta engel tanımadılar – Kocatepe Gazetesi

Mutfakta engel tanımadılar – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerinden oluşan Kocatepe Aşçılar Takımı, Afyonkarahisarlı otistik minikleri uygulama mutfağında ağırladı. Tüm miniklere 'şampiyon aşçı' madalyası verilen etkinlikte, minikler yemek, gıdalardan şekiller yapmayı öğrendi Afyonkarahisar Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi'nin 8 öğrencisi AKÜ Afyon MYO uygulama mutfağında, aşçılık dersi aldı. Otistik miniklerin el becerilerinin gelişmesi için yapılan [&hellip]

Mutfakta engel tanımadılar

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerinden oluşan Kocatepe Aşçılar Takımı, Afyonkarahisarlı otistik minikleri uygulama mutfağında ağırladı. Tüm miniklere ‘şampiyon aşçı’ madalyası verilen etkinlikte, minikler yemek, gıdalardan şekiller yapmayı öğrendi

Afyonkarahisar Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi’nin 8 öğrencisi AKÜ Afyon MYO uygulama mutfağında, aşçılık dersi aldı. Otistik miniklerin el becerilerinin gelişmesi için yapılan etkinlikte minikler kivileri karanfille süsleyerek kirpi, portakaldan ise gülen insan yüzü yapmayı öğrendi. Aşçı adayı üniversiteli ağabey ve ablalarını mutfakta da izleyen minikler, AKÜlü öğrencilerin yaptığı kek ve kurabiyelerin de tadına bakma fırsatı buldu.
Türkiye’nin yarışmalarda en çok madalya kazanan aşçılık bölümü olarak dikkat çeken Kocatepe Aşçılar Takımı, ders sonunda aşçılık eğitimine katılan 8 minik öğrenciye ‘şampiyon aşçı’ madalyası taktı. Lokma dökülmesini ilgiyle izleyen minikler, etkinlik sonunda üniversitelilerle birlikte mutfakta göbek de attı. Derste yapılan tatlı ve yiyecekleri minik öğrencilerle birlikte Ali Çetinkaya Kampüsü bahçesinde piknik yaparak tüketen üniversiteliler, otistik öğrencilerle bol bol oyun da oynadı.
Mini dersin otizmli öğrencilerin el becerilerini geliştirmenin yanı sına onların sosyalleşmesine katkı sağladığını anlatan Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Erkan Çelik, otizmli öğrencilerde farkındalık yaratarak, hoşça vakit geçirmelerini hedeflediklerini ifade etti. Engellilerin senede bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini kaydeden Çelik, “Misafir öğrenci ve öğretmenlerle birlikte makarna, krep, kurabiye, lokma, İtalyan ekmeği ve çikolata şelalesi yaptık. Hem eğlendiler hem de emek verdikleri gıdaları tüketmek onlar için farklı bir uygulama oldu” dedi.
>> Onur BAYRAM’ın haberi

Bakmadan Geçme