• Haberler
  • Spor
  • Müteahhitten 450 gün sözü – Kocatepe Gazetesi

Müteahhitten 450 gün sözü – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Mahallesi'nde yapımına başlanan 3 bin kişilik Spor Salonu ve Gençlik Merkezi'nin temel atma töreni yoğun yağmur yağışı altında gerçekleşti. Temel atma ya da açılış yapmak istediklerinde hep yağmur yağdığına dikkat çeken Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 'Biz ne zaman bir temel atsak ya da bir açılış yapsak yağmur yağıyor. Bunu arkadaşlara söyledim [&hellip]

Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımına başlanan 3 bin kişilik Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nin temel atma töreni yoğun yağmur yağışı altında gerçekleşti. Temel atma ya da açılış yapmak istediklerinde hep yağmur yağdığına dikkat çeken Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Biz ne zaman bir temel atsak ya da bir açılış yapsak yağmur yağıyor. Bunu arkadaşlara söyledim ama yaz yağmuru çabuk geçer dediler” ifadesini kullandı.
“BAŞKA BİR ÜLKEDEN
TOPRAK ALMAK DAHA KOLAY”
Temeli atılan Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nin bulunduğu alanın arazisinin alınmasında çok zorlukla karşılaştıklarını dile getiren Bakan Eroğlu, “Şimdi görüyorsunuz Belediye Başkanımız bu alana yapılacak olan spor salonları ve gençlik merkezinin hikayesini anlattı. Araziyi Sağlık Bakanlığı’ndan aldık, Maliye Bakanlığı’nın desteği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrettik. Çok zor oldu, bazen başka bir ülkeden toprak almak daha kolay neredeyse. Ben buradan Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür ediyorum, Gençlik ve Spor eski Bakanımız Suat Kılıç’a teşekkür ediyorum, aynı zamanda şuan ki Gençlik ve Spor Bakanımız Çağatay Kılıç’a teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum inşallah bu alandaki spor merkezini verilen süreden kısa zamanda tamamlanacak” ifadesini kullandı.
Yapılan tesislerin hayırlı olması temennisinde bulanan Vali Hakan Yusuf Güner, “Allah hayırlı eylesin Cenab-ı Hak bu yağmuru bereketlere ve bundan sonra da Afyonkarahisar’a hikmet sağnağına dönüştürsün. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
“20 MİLYONLUK BİR ÇALIŞMA İLE AFYON’A KAZANDIRACAĞIZ”
Temeli atılan alanın Gençlik ve Spor Bakanlığı’na kazandırılma hikayesini anlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Burada bulanan eski SSK binasının yıkımını bizzat Belediye olarak biz gerçekleştirdik. Bina yıkıldıktan sonra sıra arazinin Sağlık Bakanlığı’ndan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrine geldi. 22 bin metre kala bir alan, Afyonkarahisar’ın en değerli yerlerinden birisi, Sağlık Bakanlığı bu güzel araziyi bize vermek istemedi. Bakanımız Veysel Eroğlu devreye girdi, milli emlaktan sorumlu olduğu için Maliye Bakanı’yla irtibat kurdu. Yine Sağlık Bakanımız’la defalarca bizim yanımızda görüştü. En sonunda tamam dediler ama işlem bir türlü gerçekleştirilmiyor ve arazi Sağlık Bakanlığı’ndan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tanzim edilmiyordu. Uzatmayayım Bakanımız Veysel Bey, en son bizim yanımızda resti çekti. “Bundan sonra ne Sağlık Bakanlığı’na ne de Maliye Bakanlığı’na Orman Bakanlığı’ndan bir santimetre yer vermem” dedi. Nihayet Bakanımızın girişimleriyle bu arazinin tahsisi Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yapıldı. İş kaldı, gençlik merkezi ve spor salonu yapılmasına. Her ay Ankara’da yaptığımız il başkanları toplantısında baktık en önde Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Beyle bizim Bakanımız Veysel Bey yan yana oturuyorlar. Başbakanımızı bekliyoruz. Bende yanlarına indim. Dedim ki kendisine efendim Afyon’a bir sözünüz vardı, 3 bin ya da 5 bin kişilik bir Spor Salonu yapacaktınız bu bekliyoruz dedim. Bana gülerek dedi ki, ‘Ben büyükşehirlere bile 3 bin veya 5 bin kişilik salon sözü vermiyorum. Sana niye vereceğim’ dedi. Bende efendim verdiniz dedim, hayır vermedim böyle bir söz dedi. O zaman ispat edersem yapacak mısınız dedim. Yapacağım söz dedi. Tabi ben Afyon’a döndüm. Allah’tan Spor Kompleksimizin temel atma törenini arkadaşlar baştan sona çekmiş. Aynı yer çekimi kanunu bulan şahıs gibi bende buldum dedim ve ayağa fırladım. O bölümü videodan kestim ve Bakanımız Suat Beye mail yoluyla gönderdim. Videoda Bakanımız Suat Bey diyor ki Veysel Hocam istedikten sonra 3 bin de yaparım 5 binde dedi. Videodan sonra Suat Bey hemen talimatı verdi ihale işlemlerine başlandı. Ancak, ihale prosedürü çok kapsamlı, itirazlar mahkemeler ve ilk ihale iptal edilmek zorunda kaldı. Ondan sonra dedikodular çıktı, burası parsellenmiş, buraya TOKİ gelecekmiş, neyse ikinci ihale yapıldı. Çevre düzenlemesiyle beraber inşallah 20 milyonluk bir çalışma ile Afyonkarahisar’a kazandıracağız. Burada sadece 3 bin kişilik bir salon yok, Yunus Bey yağmur var diye konuşmasını çok kısa geçti. Burada solan içinde 4 tane salon var. Bir tane büyük salon var, 4 tane de müsabaka ve antrenman yapılabilecek salonumuz var. Bir de gençlik merkezi var. Emeğinizden dolayı sizlere çok teşekkür ederim Bakanım siz olmasaydınız bu proje gerçekleşmeyecekti” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Spor Kompleksi’nin ardından, temeli atılan ve yapılması planlanan tesislerle birlikte Afyonkarahisar’da salon ve stadyum anlamında eksiğin kalmayacağını söyledi. Bu tesisler sayesinde, Afyonkarahisar’ın sporda daha da ileriye gideceğini kaydeden Yunus Tortop, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu başta olmak üzere, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a ve tüm emeği geçenlere kurumu ve kendi adına teşekkür etti.
“İNŞALLAH AÇILIŞI DA
NASİP OLACAK”
Temeli atılan Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nin açılışının yapılacağına dikkat çeken AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, “Böylesine güzel bir projenin temel atmasını yaptığımız gibi inşallah açılışı da nasip olacak. Ülkemize ilimize böyle önemli bir tesisi kazandırmak için gayret gösteren Bakanımıza, Sağlık Bakanımıza, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadesine yer verdi.
Temel atma törenlerinde yüklenici firmalarla işin bitim tarihiyle ilgili yaptığı sıkı pazarlıkla tanınan Bakan Eroğlu, yine müteahhit firma ile pazarlık yaparak 600 gün olan işin bitiş süresini 450 güne indirerek bu konuda firma sorumlusundan söz aldı.
Okunan dua sonrasında Bakan Eroğlu ve Afyonkarahisar protokolü birlikte butonlara basarak tesisin temelini attılar.
Anneler Günü’nü de unutmayan Bakan Eroğlu temel atma törenin ardından, törene katılan kadınlara karanfil dağıttı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme