Mutasyonlu virüs alarmı

Afyonkarahisar'da mutasyonlu korona virüs görülen hastalar öğrenci yurtlarında karantinaya alınacak Afyonkarahisar İl Hıfzısıhha Kurulu'nun yeni kararları açıklandı. Son dönemde İngiltere’deki vaka artışları ile ilişkili olduğu bildirilen ve mutasyona uğramış olan SARS-CoV-2 virüsünün, İngiltere dışındaki Danimarka, Brezilya ve Güney Afrika’daki Covid-19 vakalarında da görülmesi nedeniyle, ülkemizde de bu ülkelerden gelmiş kişilerden PCR testi ibraz etmeleri isteniliyor. [&hellip]

Afyonkarahisar’da mutasyonlu korona virüs görülen hastalar öğrenci yurtlarında karantinaya alınacak

Afyonkarahisar İl Hıfzısıhha Kurulu’nun yeni kararları açıklandı.

Son dönemde İngiltere’deki vaka artışları ile ilişkili olduğu bildirilen ve mutasyona uğramış olan SARS-CoV-2 virüsünün, İngiltere dışındaki Danimarka, Brezilya ve Güney Afrika’daki Covid-19 vakalarında da görülmesi nedeniyle, ülkemizde de bu ülkelerden gelmiş kişilerden PCR testi ibraz etmeleri isteniliyor. Ayrıca mutasyonlu virüsün Ülkemizde yayılıp yayılmadığını test etmek için günlük alınmış PCR numunelerinin belli bir kısmına mutasyonlu virüs kiti çalışması yapılıyor. Çalışma sonucunda mutasyon şüphesi olan numuneler Ankara Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarına gönderiliyor.

Ülkemizde vaka artışının önüne geçmek için mutasyonlu virüs ile enfekte kişilerin ve temaslılarının tespit edilmesi ve izolasyonlarının sağlanmasına önem veriliyor.

Bu nedenle, Afyonkarahisar’da, mutasyonlu virüs ile enfekte olduğu tespit edilen veya şüpheli olması sebebiyle mutasyonlu virüs test sonucu beklenen kişilerin genel durumları kötü ve müdahaleye ihtiyacı var ise Devlet Hastanesinde, genel durumları iyi ise Valiliğimizce belirlenen KYK yurdunda izole edilmelerine karar verildi.

Ayrıca mutasyonlu virüs ile enfekte olan vaka (negatif sonucu görülene kadar) ile temaslı olan kişilerin Afyonkarahisar Valiliği’nce belirlenen KYK yurdunda izole altına alınmasına, temaslı olanlardan belirli aralıklarla numune alınmasına karar verildi.

Bakmadan Geçme