Mustafa Kemal, başarılı bir öğrenciydi

Rehberlik Araştırma Merkezinde (RAM) gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turan Akkoyun, Atatürk'ün ölümünün 78.yıl dönümü olması nedeniyle bu konferansı organize ettiklerini söyledi. Akkoyun, 'Şüphesiz her bakımdan tarihin en seçkin aktörlerinden biri kabul edilen Türk milleti, uzun zaman dilimi içerisinde iniş ve çıkışlar yaşamıştır. Her dönemde varlığını [&hellip]

Rehberlik Araştırma Merkezinde (RAM) gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Turan Akkoyun, Atatürk’ün ölümünün 78.yıl dönümü olması nedeniyle bu konferansı organize ettiklerini söyledi. Akkoyun, “Şüphesiz her bakımdan tarihin en seçkin aktörlerinden biri kabul edilen Türk milleti, uzun zaman dilimi içerisinde iniş ve çıkışlar yaşamıştır. Her dönemde varlığını korumuştur. İnişleri esnasında yine kendi içinden yetiştirdiği evlatları tarafından yukarı doğru tırmanmış, düzlüğe ulaşmasını bilmiştir. Başkomutanın, beni unutmayınız vasiyeti 78’inci yıl sonra karşılığını bulmuş, bu salonda toplanmıştır” diye konuştu.
HARP AKADEMİSİ’Nİ
6’NCI OLARAK BİTİRDİ
AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Sarısaman ise 2016 yılının Atatürk’ün Hakk’a yürüyüşünün 78. yıl dönümü olduğunu belirterek Atatürk gibi büyük bir lideri doğru tanımak gerektiğini kaydetti.
Mustafa Kemal’in öğrencilik hayatı ile ilgili bilgiler veren Sarısaman, Mustafa Kemal’in hiçbir zaman ilk derecelerin dışına çıkmadığını söyledi.
Sarısaman şöyle devam etti:
“Selanik Askeri Rüştiyesi’nden dördüncü olarak mezun olmuş. Manastır Askeri İdadisini ikinci bitirmiş. Harp Okulu’nu 600 mevcut içerinde sekizinci olarak bitiriyor. Harp Akademisi’ni, altıncı olarak bitiren birisi. Karşımızda çalışkan, zeki, bu çalışkanlığı ezberin dışında sorgulayan, anlamaya çalışan şekilde biri var. Ders çalışan birisi var, ezberleyen değil. Türkiye’nin meseleleri ile ilgilenen, dünyayı tanımaya çalışan, Fransızcayı öğrenen, yabancı kitapları tercüme eden kişi var.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme