Mustafa Bozbey Kimdir?

Mustafa Bozbey Kimdir? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Mustafa Bozbey Kimdir? Neden bugün internette en çok arananlar listesinde yer aldı? Kimler neden dolayı Mustafa Bozbey Kimdir? Sorusuyla google de arama yaptı. Tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Mustafa Bozbey, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 4 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürütmektedir.

MUSTAFA BOZBEY KİMDİR?

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 1962 yılında doğmuştur. İlköğrenimini Özlüce İlkokulu’nda tamamlayan Bozbey, Orta ve Lise öğrenimini Bursa Cumhuriyet Lisesi’nde tamamladı.  Eskişehir Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü mezunu olan Bozbey, aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı.

Eğitim hayatının ardından, meslek hayatına taahhüt işleri yaparak başlayan Bozbey,  1989 yılında Bozbey İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ni kurdu. 1996 yılında ise;  Bozbey İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne dönüştürdü. 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde Belediye Başkanı olan Bozbey, bu nedenden dolayı şirketteki görevi ve yetkilerini devretti.

“MUSTAFA BOZBEY SİYASİ HAYATI”

1999 yerel seçimlerinde DSP’nin Nilüfer Belediye Başkan adayı olan Bozbey, seçimleri kazanarak Nilüfer’in belediye başkanı oldu. Bozbey, 2004 yerel seçimlerinde CHP’nin Nilüfer Belediye Başkanlığı’na adayo oldu ve seçimi kazanarak ikinci kez belediye başkanı oldu. Bozbey, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise yine bir ilki gerçekleştirerek Bursa’da üç dönem üst üste seçim kazanan ilk başkan oldu. 30 Mart 2014 seçimlerinde bir kez daha CHP’den Nilüfer Belediye Başkanlığı’na aday olan Bozbey, bu seçimleri de kazanarak 4’ncü kez Nilüfer Belediye Başkanı oldu.   2019 yerel seçimlerinde CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi adayı olan Bozbey, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi adayı.

Bakmadan Geçme