• Haberler
  • Genel
  • 'Müslüman'ın tercihi barıştır' – Kocatepe Gazetesi

'Müslüman'ın tercihi barıştır' – Kocatepe Gazetesi

Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak, Alevi sorununun gündeme gelmesi dolayısıyla yayınladığı bildiride, Müslümanların barıştan yana olduklarını vurguladı Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak, 'Alternatif Politikalar Merkezi olarak Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. 20 Eylül 2014 için planladığımız Türkiye Alevi Vakıfları Federasyonu 2'nci Başkanı Doğan Bermek ve Cübbeli Ahmet Hoca'nın [&hellip]

“Müslüman’ın tercihi barıştır”

Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak, Alevi sorununun gündeme
gelmesi dolayısıyla yayınladığı bildiride, Müslümanların barıştan yana olduklarını vurguladı

Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak, “Alternatif Politikalar Merkezi olarak Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. 20 Eylül 2014 için planladığımız Türkiye Alevi Vakıfları Federasyonu 2’nci Başkanı Doğan Bermek ve Cübbeli Ahmet Hoca’nın bizim moderatörlüğümüzde gerçekleştirecekleri güzel bir projemiz vardı. ‘Bir Olacağız’. O gün IŞİD elinde rehine bulunanların tam da yeniden ülkemize kavuşacakları mutlu günümüze denk geldi. Devlette sorumluluk makamında bulunan dostlarımızın bilgi ve tavsiyeleri, rehinelerin can güvenliği endişesi, bize bu toplantıyı iptal ettirdi. Bir kişi bile olsa önce can” dedi.
KERBELA BİZİ YAKAN ATEŞTİR
Müslümanların barıştan yana olduklarını vurgulayan Mahmut Koçak, “Bugün yaşadığımız bütün sorunların çözümü Kerbela’yı iyi bilmekten geçer. Kerbela, Müslüman ümmetinin asırlar boyunca düçar olduğu belaların, müsibetlerin kaynağıdır. Kerbela kan ve şiddettir.Kerbela gemlenemez iktidar hırsıdır. Kerbela kardeş katlidir. Kerbela tefrikadır. Kerbela peygamberin soyuna yönelik bir saldırıdır. Kerbela Ehli Beyt’i ve asırlar boyunca da bizi, hepimizi yakan ateştir. O nedenle, mesele Kerbela’da başlamıştır ve mesele yine Kerbela’da çözülecektir. Bugün, bugüne kadar yapılmamış bir eylemi yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.
TEK PAROLA BARIŞ
Koçak, şöyle konuştu:
“Ehli Beyt’in barış ve kardeşlik mesajını Müslüman aklı ve ruhaniyetiyle çağlar üzerinden aşırarak bugüne intikal ettirmeliyiz. Hüseyin Efendimiz adına ve karşıtları adına 1400 senedir kan döken, zulüm gören veya yapanlara onun barış ve kardeşlik mesajını net bir şekilde bugüne taşımalıyız. Ehli Beyt mazlumlarının asla istemediği bir savaşı o mübarek insanlar adına vekaleten yürütenler Müslüman ümmetine tefrika, zulüm ve acıdan gayrı bir şey vermediler. Barış bir Ehli Beyt davranışıdır. Barış bir Müslüman tutumu ve tercihidir. Barış İslam’ın kendisidir.”
EHLİ BEYT NE TAVSİYE EDERDİ?
Hazreti Hüseyin Efendimiz’in yolundan gidilmesi gerektiğine dikkat çeken Koçak, “Hz. Hüseyin Efendimiz ve tüm Ehli Beyt bugün yaşasaydı acaba bize neyi tavsiye eder, nelerden uzak durmamızı isterlerdi? Çözüm bu soruya verilecek cevaptadır. Şimdi en gür bir sada ile haykırma zamanıdır: İnsan kanı dökene hele Müslüman kanı dökene lanet olsun! Yezidlerin boynu devrilsin! Ehli Beyt’e selam olsun” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme