• Haberler
  • Genel
  • Müslüman’ın her saniyesi ibadet gibi geçebilir

Müslüman’ın her saniyesi ibadet gibi geçebilir

Afyonkarahisar Müftülüğü ile Afyonkarahisar Açık Ceza İnfaz Kurumu, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla konferans ve ney dinletisi düzenledi. Konferansta konuşan İl Müftü Yardımcısı Ali Abay, herkesin hata yapabileceğini, fakat pişman olup tevbe edilmesinin önemli olduğunu söyledi Afyonkarahisar Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Açık Ceza İnfaz Kurumu’yla ortaklaşa konferans ve ney dinletisi düzenledi. Konferans öncesi [&hellip]

Müslüman'ın her saniyesi ibadet gibi geçebilir

Afyonkarahisar Müftülüğü ile Afyonkarahisar Açık Ceza İnfaz Kurumu, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla konferans ve ney dinletisi düzenledi. Konferansta konuşan İl Müftü Yardımcısı Ali Abay, herkesin hata yapabileceğini, fakat pişman olup tevbe edilmesinin önemli olduğunu söyledi

Afyonkarahisar Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Açık Ceza İnfaz Kurumu’yla ortaklaşa konferans ve ney dinletisi düzenledi. Konferans öncesi gül ve lokum dağıtımı yapıldı.
HER İNSAN HATA YAPABİLİR
Konferansta konuşan İl Müftü Yardımcısı Ali Abay, insanın hata yapabileceğini, ancak yapılan hataların insanları umutsuzluğa düşürmemesi gerektiğini söyledi. Abay, “Her insan hata yapabilir. Büyük zatlar da hata yapabilir. Ancak mühim olan bu hatalarımızı anlayıp, hatalarımızı tekrar etmemek ve tevbe etmektir” dedi.
İYİLİK DÜŞÜNMELİYİZ
Dini inancın insanoğluna Allah tarafından sunulan bir nimet olduğuna dikkat çeken Abay, “Bize lütfedilen birçok nimet var. Ama bunlardan en önemlileri arasında din gelir. Allah’a ne kadar hamdetsek azdır” diye konuştu. Kur’an-ı Kerim’in insana değer verdiğini, Peygamber Efendimiz (SAV) ve Kur’an-ı Kerim vasıtasıyla Müslümanların sevmeyi ve sevilmeyi öğrendiğini kaydeden Abay, “Müslüman’ın her saniyesi, her salisesi ibadet kıvamında geçebilir. Niyet, amelden hayırlıdır. Siz buradan çıkınca ‘Bir karıncayı bile incitmeyeceğim’ diye düşünüyorsunuz. Bu niyetinizden bile sevap kazanıyorsunuz” ifadelerini kullandı.
NEY DİNLETİSİ
HUZUR VERDİ
Konferansın ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Sanat Müziği Bölümü öğrencilerinden neyzen Ümit Tosun tarafından ney dinletisi icra edildi. Program sonunda Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Muzaffer Avcı, Peygamber Efendimiz’in güzel ahlakının herkese örnek olmasını temenni ederek konuşmalarından dolayı Ali Abay’a ve ney dinletisi için Ümit Tosun’a teşekkür etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme