• Haberler
  • Genel
  • Müslüman yılbaşı kutlamamalı – Kocatepe Gazetesi

Müslüman yılbaşı kutlamamalı – Kocatepe Gazetesi

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, 'Bir Müslüman olarak yılbaşı bizim bir bayramımız değildir. Yılbaşı sadece yılın değişmesidir. Değişen yılları kendimize bir nefis muhasebesi yapma algısına sahibiz. Onun dışında Hristiyanlar ve diğer din mensuplarının kutlamaları kendi bilecekleri iştir. Ancak biz Müslüman Türk Milleti olarak böyle bir kutlama içerisinde olamayız' dedi Sendika üyelerininde hazır bulundukları [&hellip]

Müslüman yılbaşı kutlamamalı

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Bir Müslüman olarak yılbaşı bizim bir bayramımız değildir. Yılbaşı sadece yılın değişmesidir. Değişen yılları kendimize bir nefis muhasebesi yapma algısına sahibiz. Onun dışında Hristiyanlar ve diğer din mensuplarının kutlamaları kendi bilecekleri iştir. Ancak biz Müslüman Türk Milleti olarak böyle bir kutlama içerisinde olamayız” dedi

Sendika üyelerininde hazır bulundukları toplantıda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın dağıttığı çam fidanlarının ağaçlandırmaya katkı anlamında değerlendirdiğini söyleyen Ünal, yılbaşı öncesi bu uygulama ile farklı algılamalar olması halinde bunun başka zaman yapılabileceği kanaatini aktardı.
Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, sendikaların, çalışanların hak ve menfaatlerini doğru ve meşru zeminlerde aranması noktasında araç olduğunu, Diyanet çalışanlarının bütün kamu çalışanları gibi üstlendikleri görev ve sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisinde bulunduklarını kaydetti.
ROTASYON NEDENİ ANLAŞILAMIYOR
Devletin milletle kaynaşma ve hizmet etme noktası olan kamu çalışanlarının işlerini mevzuatlar doğrultusunda yaptıklarına işaret eden Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; “Amaçları da şehit kanları ile sulanarak yurt yapılmış bu cennet vatan ülkemizin her alanda yükselmesi ve ilerlemesine katkı sağlamaktır. Kurumlar hazırladıkları mevzuatlarla; adaleti, hakkaniyeti, liyakati, kıdemi, verimi, çalışma barış ve huzurunu tesis etmeleri gerekir. Diyanet İşleri Başkanlığınca şu kış gününde ve eğitim öğretimin devam ettiği bir zamanda müdür, vaiz ve şefleri rotasyona tabi tutması anlaşılır bir durum değildir. Çalışma hayatına, hizmetin gelişmesine ve verimine de bir katkı sağlamayacaktır. Yöneticiler adaletten asla ve asla ayrılmamalıdırlar. Özellikle görevini yapan, kendisine emanet edilen devletin malını koruyan, aldığı maaşını hak eden kamu çalışanlarım her ne sebep olursa olsun ayrıma tabi tutamaz.” dedi.
SENDİKAL TERCİHE KARIŞILMAMALI
Son zamanlarda sendikasından dolayı çalışanları ayıran, görevde yükselmelerinin önüne engel koyan, kurum değişikliklerinde problem çıkaran bir anlayış ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Genel Başkan Nuri Ünal, çocuklarının bile ekmeğiyle oynayacak kadar basitleşen, insanlıktan yoksun anlayışı nefretle kınadığını vurguladı. Bu duruma çanak tutanın kendisini çalışanların hakkını koruyacağı iddiası ile ortaya çıkan sözde sendikalar olmasının daha da düşündürücü bir durum olduğunu savunan Ünal; “Unutulmaması gereken ise haksızlık ve hukuksuzluk er geç bitmeye mahkumdur. Buradan birkez daha uyarıyorum ki çalışanları ayrıma tabi tutmak, istenmeyen sonuçları da meydana getirebilir. Devlet memurları hangi sendikaya üye olacağını veya olmayacağını bilecek anlayıştadır. Millete hizmet etmek için kurulan siyasi partilerin her düzeydeki bazı yöneticilerinin; çalışanların sendikal tercihlerine karışmalarının, ne siyasete, ne taraf oldukları sendikaya ve ne de ülkeye bir faydası dokunmayacaktır. Sadece ve sadece huzurun, barışın, sevgi ve kardeşliğin bozulmasına sebep olacaktır. Önemli olan herkesin kendi işini en iyi yapmasıdır.” diye konuştu. Genel Başkan Nuri Ünal, Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak; çalışma barışını tesis etmeyi, hür sendikacılık anlayışı ile doğru nereden ve kimden gelirse desteklemeyi, bunun yanı sıra haksızlık, yanlışlık ve adaletsizlikte nereden ve kimden gelirse karşısında olmayı şiar edindiklerini söyledi. Sendikasının kıymetli üyelerinden aldıkları destek ve güçle kamu çalışanlarına ve ülkenin kalkınmasına hizmet için var olduklarını ifade eden Ünal sözlerini Farabi’ye ait dizelerle sonlandırdı. “Toplum sevgi ile kaynaşır, adaletle yaşar, dürüst çalışmakla ayakta kalır.”
AMAÇ AĞAÇ
DİKİMİ OLMALI
Bir gazetecinin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın yılbaşı öncesi dağıttığı çam fidanlarının farklı yorumlanması, yılbaşı kutlaması ve Noel baba hakkındaki düşüncelerini sorduğu Ünal şunları söyledi: “2013 yılının ülkemize hayırlar getirmesini, Diyanet camiasına ve tüm çalışanlara mutluluk getirmesini diliyorum. Ekonomisi kalkınmış, daha huzurlu bir ülke, terörün bittiği bir ülke ve haksızlıkların ortadan kaldırıldığı, uğursuzlukların kaldırıldığı bir ülke olmayı temenni ediyorum. Her yıl yeni bir yıl değişirken yılbaşı kutlama tartışması ortaya çıkıyor. Bizler yüzde 99’u Müslüman olan bir milletin mensuplarıyız. Son din olan yüce dinimiz İslam dininin kuralları vardır. Bizimde yaşamamız gereken öğretileri vardır. Daha önceki yıllarda Noel kutlansın mı kutlanmasın mı? Özellikle Noel kelimesini kullanıyorum çünkü bu konuda tartışmalar oldu. Geçtiğimiz yıl bir ilçe müftümüz cahillikle suçlandı. Buradan şunu açıkça söylüyorum, bir Müslüman olarak yılbaşı bizim bir bayramımız değildir. Yılbaşı sadece yılın değişmesidir. Değişen yılları kendimize bir nefis muhasebesi yapma algısına sahibiz. Onun dışında Hristiyanlar ve diğer din mensuplarının kutlamaları kendi bilecekleri iştir. Ancak biz Müslüman Türk Milleti olarak böyle bir kutlama içerisinde olamayız. Çam fidanı konusunda bakanlığın uygulaması ağaç dikimi amacını taşımaktadır. Ama yılbaşına özel bir uygulama ise başka algılara sebep olacağından doğru olacağı kanaatinde değilim. Başka zaman dağıtılabilir.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme