Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali İhsan Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

MUSLUKTAN AKAN SU EN KALİTELİ SUDUR !

Ali İhsan Küçükkurt 16 Eylül 2015 Çarşamba 03:00:00
  Afyonkarahisar şehir içme ve kullanma suyunun ekseriyetinin, 2009 Yılı Nisan ayından beri Akdeğirmen Barajı’ndan sağlandığı malum.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, son günlerde şehrin genelinde sık sık ve uzun süre su kesintileriyle ilgili düzenlediği basın toplantısında şu açıklamayı yapıyor:
“Akdeğirmen Barajı, isale hattı ve içme suyu arıtma tesisleri 2008 Yılı Aralık ayında D.S.İ. tarafından tamamlanmış Belediyemize teslim edilmek istenmiş ancak bizden önceki yönetim tarafından teslim alınmamıştı. Gerekçe olarak ta isale hatlarındaki patlama riski nedeniyle şehrin susuz kalması endişesi gösterilmişti. 3 Nisan 2009 tarihinde göreve başladığımda önümde iki seçenek vardı. Ya halka Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği orandan 10 kat daha fazla arsenik olan suyu içirmeye devam etmek, ya da riski üstlenerek halka Türkiye ve Dünya’nın en kaliteli sularından birini içirmek. Biz ikincisini tercih ettik.”
D.S.İ.’nin yaptığı 39 Km. uzunluğundaki yeni isale hattının, riskli olduğunun bilinmesine rağmen Belediye tarafından teslim alınması, isale hattında zamanı ve miktarı belli olmayan patlamaların her zaman olacağının kabul edilmesi.
Netice: İsale Hattında 6.5 yılda 33 patlama ve şehrin yakın zamanda çektiği su sıkıntısı.
Belediyelerin halka en kaliteli suyu içirmesi takdire şayandır. Musluklardan su akıyorsa…
Belediyelerin asli görevlerinin başında halkın su ihtiyacını günün 24 saatinde aksatmadan temin etmesi, halkı susuz bırakmaması gelir. Bunun için de gerekli her türlü tedbiri zamanında ve eksiksiz olarak alması gerekir.
Son günlerdeki su kesintileri haberleri Afyonkarahisar İl sınırları dışında da duyulmakta ve takip edilmekte… Halkımızın mağduriyeti konuşulmakta, Belediye eleştirilmekte…
Belediye Başkanı’nın basın toplantısından; Akdeğirmen Barajı’ndan şehire yapılacak yedek isale hattı ve 25.000 Tonluk deponun 2016 Yılı içinde devreye girinceye kadar, şu andaki isale hattındaki riskin devam edeceği anlaşılıyor…
Yani önümüzdeki günler ve aylarda su kesintilerinin devam edeceği göz ardı edilmemeli.
Kocatepe Gazetesi ilk sayısından bugüne kadar, Afyonkarahisar halkının objektif gözü, kulağı ve dili olmuş ve bundan sonra da olmaya devam edecektir.
30 AĞUSTOS 1965’ten günümüze Afyonkarahisar Belediye Başkanlarının hizmetleri halkımızla birlikte takip edilmiş, başarılar alkışlanmış, eksiklik ve başarısızlıklar eleştirilmiştir.
Bu Başkanlar içinde “Hem Kel hem Fodul” Atasözümüzün örneği olanlar da vardı, halen hayırla yad edilenler de var.
1965 Yılından 2015 Yılına kadar; Sayın Burhanettin Çoban dışında hizmetlerini çok eleştirdiğimiz 10’u aşkın hiçbir Afyonkarahisar Belediye Başkanı tarafından bir basın toplantısında kınanmadık, ayıplanmadık ve cahillik maruzuna uğramadık.
Sayın Çoban’ın Basın Toplantısında KOCATEPE’yi eleştirmesi bizi üzmedi. Bilakis memnun olduk.
Zira su kesintileriyle ilgili haber ve yorumlarımızın gerçek ve doğruluğunu Sayın Çoban basın toplantısıyla teyit etti.
Yayın hayatımızda, Basın Ahlak Yasasına eksiksiz uyduk, daima Hak ve halktan yana olduk.
Hiçbir siyasi partinin borazanı olmadık, güçlünün yanında değil haklının yanında durduk.
Halkımız adına beklentimiz; Belediyemizin suyumuzun musluklarımızdan kesintisiz akması için gerekli çabayı göstermesi ve önlemleri zamanında alması.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER