• Haberler
  • Eğitim
  • Muşlu, Afyon'dan İzmir mitingine katılım çağrısında bulundu

Muşlu, Afyon'dan İzmir mitingine katılım çağrısında bulundu

KESK Eğitim-Sen MYK Üyesi Genel Yüksek Öğretim ve Eğitim Sekreteri Sinan Muşlu, 16 Eylül 2023 Cumartesi günü İzmir'de yapacakları bölgesel 'Laik Eğitim Laik Yaşam Eşit Yurttaşlık' mitingine katılım çağrısında bulundu.

KESK Eğitim-Sen Genel Merkez Yöneticisi Sinan Muşlu, KESK Eğitim-Sen Afyonkarahisar üyelerini bugün öğlen sendika da ziyaret etti. Muşlu, yaptığı basın açıklamasında okullara imam atanması projesi ÇEDES’e karşı 16 Eylül 2023 tarihinde İzmir’de yapılacak olan “Laik Eğitim Laik Yaşam Eşit Yurttaşlık” mitingine katılım çağrısında bulundu.

Haber
KARAASLAN: İZMİR’DEKİ BÖLGE MİTİNGİNE ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ
Basın açıklamasının açış konuşmasını KESK Eğitim-Sen Şube Başkanı Ender Karaaslan yaptı. Ender Karaaslan, 16 Eylül 2023 tarihinde İzmir’de ÇEDES Projesinin iptaline yönelik yapılacak olan “Laik Eğitim Laik Yaşam Eşit Yurttaşlık” adlı mitinge Eğitim-Sen ve bağlı oldukları konfederasyon olan KESK’le, sayısı 30’u geçen sivil toplum örgütü ve Veli Derneklerinin katılacağını kaydetti. İzmir’de bölge mitingi düzenleyeceklerini dile getiren Karaaslan, “Bölge mitingine çağrı, okulların açılması nedeniyle eğitim öğretim alanında bilgilendirmeler yapmak üzere Eğitim-Sen MYK Üyesi Sinan Muşlu değerlendirmede bulunacaktır.” dedi.

Haber
“PROTOKOLÜN TÜM İLLERE YAYGINLAŞTIRILMASI PLANLANIYOR”
KESK Eğitim-Sen MYK Üyesi Genel Yüksek Öğretim ve Eğitim Sekreteri Sinan Muşlu, 16 Eylül 2023 tarihinde İzmir’de ÇEDES Projesinin iptaline yönelik yapılacak olan “Laik Eğitim Laik Yaşam Eşit Yurttaşlık” başlıklı mitingi çalışması kapsamında Ege illerini gezdiklerini söyledi. Muşlu, “Hemen hemen tüm illerimizi gezeceğiz. 16 Eylül tarihinde İzmir’de yapacağımız miting için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Eğitimin bütün kademelerinde niteliği yükseltmek için, çocukların özgür ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirilmesi için somut adımlar atılması gerektiği açıktır. Ancak siyasi iktidar, bugüne kadar yaptığı gibi, din ve inanç alanı gibi son derece hassas bir konuda ‘Tek din, tek mezhep’ yaklaşımıyla hareket ederek okullarda öğrencilere dini değerleri aktarmayı kendisine görev edinmiştir. CEDES projesi, iktidarın eğitim sistemini siyasal- ideolojik çizgisi ve dini-kültürel ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirme hedefinin son örneği olarak karşımıza çıkmaktadır. CEDES projesi ile İzmir’de 842 okulda manevi danışman ve çeşitli din görevlileri için dini telkin ve dinsel etkinlik alanı oluşturulmuştur. Protokol, bir süre içermediği gibi ÇEDES uygulamalarının kısa bir süre sonra tüm illere yaygınlaştırılması planlanmaktadır. ÇEDES ile vaiz, imam ve Kur’an kursu öğreticilerinin, ilahiyat fakültesi mezunlarının eğitim kurumu olan okullarda ‘Manevi Danışman’ olarak görev yapmalarının önü açılmaktadır. ÇEDES protokolü ile öğrenciler okulun içinde yeni din görevlileri ile karşılaşacaktır. Manevi danışmanlarla öğrencilerin okul dışında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı kamplarında buluşmaları sağlanacaktır.” diye konuştu.
“LAİKLİK TÜRKİYE’DE GÖRÜNMEZ KILINMAYA ÇALIŞILIYOR”
Laiklik ilkesinin son derece önemli olduğuna değinen Muşlu, “Laiklik ilkesi, çoğul bir toplumda farkli inanç, farklı mezhep, farklı kimlik, farklı cinsiyet v.b tüm farklılıkların özgürlükleri için vazgeçilmezdir. Laik eğitimi ve laik yaşamı savunmak farklı inançlara sahip olanların bir arada barış içinde yaşayabilmeleri için son derece önemlidir. Ancak Türkiye’de ciddi bir mücadele alanı olarak laiklik unutturulmaya ve görünmez kılınmaya çalışılmaktadır. Siyasal iktidar, laikliği ve laik yaşamı doğrudan hedef almaktadır. Laiklik konusundaki duyarlılığımızı, laik eğitim ve laik yaşam düşümüzü kamuoyu ile paylaşmak ve Milli Eğitim Bakanlığının ÇEDES Projesini iptal etmesi için 16 Eylül 2023 tarihinde yakın kentlerin de katılımıyla İzmir’de bölgesel bir miting yapacağız. Bölgesel Izmir mitingimizi, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’nın (Eğitim Sen), Alevi kurumlarının, veli derneklerinin, çok sayıda demokratik kitle örgütünün öncülüğünde, destekleyici yüzü aşkın kurumun, kadın örgütlerinin desteği ile gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.
“BÖLGE MİTİNGİNE GÜÇLÜ ŞEKİLDE KATILMAYA DAVET EDİYORUZ”
KESK Eğitim-Sen MYK Üyesi Genel Yüksek Öğretim ve Eğitim Sekreteri Sinan Muşlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Laiklikten, demokrasiden, özgürlüklerden ve eşit yurttaşlıktan yana olan tüm kurumları 16 Eylül 2023’te İzmir’de yapacağımız ‘Laik Eğitim, Laik Yaşam, Eşit Yurttaşlık Mitingine’ güçlü biçimde katılmaya davet ediyoruz. Tüm kadınların ve gençlerin, eğitim ve bilim emekçilerinin, laiklik konusunda duyarlı tüm yurttaşlarımızın, velilerin katılımını bekliyoruz. Laiklik yaşamsaldır, laiklik savunulmalıdır.”

Bakmadan Geçme