Musk: Saldırının Arkasında Bir Devlet Olabilir
Popüler sosyal medya platformlarından birisi olan X'in çökmesiyle ilgili Elon Musk, saldırının arkasında bir devletin olabileceğini belirtti.
Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından X (eski adıyla Twitter), geniş çaplı bir erişim sorunu yaşadı. Kullanıcılar, platforma giriş yapmada ve içerik görüntülemede zorluk yaşarken, kesintilerin küresel ölçekte olduğu anlaşıldı. Downdetector verilerine göre, X’teki ilk kesinti New York yerel saatiyle 06:30’da kaydedildi. Kullanıcılardan gelen bildirimler saatler ilerledikçe artarken, birçok ülkede erişim problemlerinin devam ettiği görüldü. Platforma erişmeye çalışan kullanıcılar, akışın yüklenmemesi ve bağlantı hataları gibi çeşitli sorunlarla karşılaştı.
“X'E BÜYÜK BİR SİBER SALDIRI YAPILDI”
Yaşanan teknik aksaklıkların ardından X’in sahibi Elon Musk’tan konuya ilişkin ilk açıklama geldi. Musk, platformun büyük bir siber saldırıya uğradığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“X’e büyük bir siber saldırı oldu ve devam ediyor. Her gün saldırıya uğruyoruz ancak bu saldırı, çok fazla kaynağın seferber edilmesiyle gerçekleştirildi. Ya büyük, koordineli bir grup ve/veya işin içinde bir ülke var. İzleniyor…”
Musk’ın bu açıklaması, saldırının kaynağına dair soru işaretlerini artırırken, saldırının arkasında bir devletin olabileceği iddiası gündeme geldi.
“BÜYÜK ÖLÇEKLİ BİR DDOS SALDIRISI OLABİLİR"
X’in teknik ekipleri kesintinin nedenini araştırırken, siber güvenlik uzmanları bu tür saldırıların genellikle Dağıtık Hizmet Engelleme (DDoS) yöntemiyle gerçekleştirildiğini belirtiyor. Bu tür saldırılarda, büyük çaplı sahte trafik oluşturularak hedef sistemlerin çökertilmesi amaçlanıyor.
X’in hizmetleri kademeli olarak normale dönmeye başlasa da, yaşanan kesintinin platform üzerindeki etkilerinin bir süre daha devam edebileceği tahmin ediliyor. Yetkililer, siber güvenlik önlemlerinin artırılacağını ve saldırının sorumlularının belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü vurguladı.