MÜSİAD üyelerini 4. kez bir araya getirdi

Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Afyonkarahisar Şube Başkanlığı tarafından 4. Geleneksel Üye Buluşmaları “Termal Sağlık Turizmi, Tıbbi Aromatik Bitkiler İlaç Endüstrisi ve Güncel Ekonomi” başlığında 31 Ekim Çarşamba akşamı Akrones Termal Otel’de gerçekleştirildi.AMAÇ MÜSİADAFYON’U BÜYÜTMEKToplantının açılış konuşmasını MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Karakol yaptı. MÜSİAD’ın il temsilciliğinden Afyonkar”ahisar Şubesine dönüşme sürecinde yapılanları anlatan Karakol, “Bilindiği üzere [&hellip]

Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Afyonkarahisar Şube Başkanlığı tarafından 4. Geleneksel Üye Buluşmaları “Termal Sağlık Turizmi, Tıbbi Aromatik Bitkiler İlaç Endüstrisi ve Güncel Ekonomi” başlığında 31 Ekim Çarşamba akşamı Akrones Termal Otel’de gerçekleştirildi.
AMAÇ MÜSİAD
AFYON’U BÜYÜTMEK
Toplantının açılış konuşmasını MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Karakol yaptı. MÜSİAD’ın il temsilciliğinden Afyonkar”ahisar Şubesine dönüşme sürecinde yapılanları anlatan Karakol, “Bilindiği üzere derneğimiz 2013 yılından beri temsilcilik statüsünde ilimizde faaliyet göstermekteydi. Bundan 15 gün önce bir basın toplantısında temsilcilikten şube statüsüne geçişimizi basın yoluyla halkımızla paylaşmıştık. 15 Mart 2018 tarihinde yeni yönetim olarak görevi devir aldık. Yönetime gelirken temel bir hedefi önümüze koymuştuk. Bu hedef MÜSİAD Afyonkarahisar’ı büyütmek temsilcilik statüsünden şube statüsüne getirmek, MÜSİAD’ın ülkemiz genelinde gözlenen etkili ve faydalı faaliyetlerini ilimize taşımak ve Afyonkarahisar’ı daha kurumsal, daha etkin bir sivil toplum kuruluşu haline getirmekti. Görevi devir alır almaz heyecanla işe koyulduk. İdari ve mülki amirlerimizi ziyaret ederek düşüncelerimizi aktardık. Onların değerli fikilerini aldık. Basın mensuplarımızla değişik zamanlarda biraraya gelerek ilimiz faaliyetlerini kamuoyuna duyurmaya çalıştık.” dedi.
HEDEF ÜYE
SAYISINI ARTIRMAK
MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Karakol, derneğin kuruluşundan itibaren temel problemin üye sayısının arttırılması olduğuna değindi. Yoğun ziyaretler sonucu üye sayısını artırmaya çabaladıklarını söyleyen Karakol, “İnşallah üye sayımızı artırmayı hedefliyoruz. MÜSİAD Afyonkarahisar temsilci değil Şube statüsünde tüm faaliyetlerini müstakil olarak yapmaya yetkilidir. Şüphesiz MÜSİAD Afyonkarahisar’ın temsilcilikten şubeliğe geçişi önemli bir merhaledir. Fakat yapılacak çok işimizin olduğunun farkında ve bilincindeyiz. Üye sayısını yeterli görmeyip inşallah yıl sonuna kadar bu sayıyı artırmak niyetindeyiz.” diye konuştu. Toplantıda; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Termal Sağlık Turizmi” başlığında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Âdem Aslan tarafından “Tıbbi Aromatik Bitkiler İlaç Endüstrisi” konusunda Vakıf Katılım Bank A.Ş Afyonkarahisar Şube Müdürü Mustafa Dedik “Güncel Ekonomik Analiz” başlığında, son konuşmacı MÜSİAD Genel Merkezi Teşkilatlandırma Komisyon Üyesi Zafer Hakan Kurun dernek hakkında bilgiler verdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon kültürü, tarihi ve
gastronomisiyle pazarlanmalı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Afyon’u kültürü, tarihi ve gastronomisiyle birlikte pazarlamalıyız” dedi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Termal Sağlık Turizmi” başlığında işadamlarına sunum yaptı.
ESAS TERMAL
VE TERMAL SAĞLIK TURİZMİ
Almanya’nın sadece termal turizmden yıllık gelirinin 21 milyar dolar olduğunu belirten Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, “Biz bunları niye yapamıyoruz? Elimizde bu kadar imkân varken? Niye biz başkalarının markalarını alıyoruz? Niye biz adım atmıyoruz? Çok uzatmadan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü olarak, aslında Afyon’a yeni gelmiş birisi olarak fakat birçok kez genel müdürlük yaptım, Türkiye’nin birçok yerinde sağlıkla ilgili temaslarda bulundum. Afyon’da benim temel olarak gördüğüm; Üniversite olarak bizim görevimiz bilimsel olarak proje ve ARGE desteği vermektir. Bizim burada yapabileceklerimiz üç veya dört başlık altında toplanıyor. Bunlardan birisi termal ve termal sağlık turizmidir esas olarak. Bence Afyon’un en önemli ve aslında patlama yapabilecek Afyon’u termalde ve termal sağlık turizminde marka haline getirebilecek en önemli noktalardan birisi de budur.” dedi.
“AFYON ŞİMDİYE KADAR KOZMETİK
MARKASINI YARATMALIYDI”
Afyonkarahisar’ın çok önemli bir bitki florası olduğunu, yoldan, şehrin içinden geçerken bakıldığında dağların çorak göründüğüne değinen Okumuş, “Afyon’un çok önemli bir bitki florası var ve 200 civarında da endemik bitkisi var. Sadece bu yöreye hastır. Afyon aromatik bitkilerin yetişmesi için çok uygun bir iklime sahip. Bitkisel çaylardan kozmetik ürünlere kadar ki şimdiye kadar Afyon’un bir kozmetik markası yaratmış olması gerekiyordu. Veya ilaç olarak Afyon ekonomisine mutlaka katkı da bulunması gerekliydi.” diye konuştu.
“CESUR OLUP GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRMELİYİZ”
Afyonkarahisar’a görevlendirildiğinde çok sayıda kişinin kendisinden manda sütü talep ettiğini aktaran Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, manda sütü ve manda yoğurdu yapmak isteyen insanların sayıca fazla olduğunu söyledi. Okumuş sözlerine şöyle devam etti: “Güçlerimizi birleştirmeyi öğrenmediğimiz müddetçe biz Bayogen Firması gibi olmayız. Bu sadece bir adımdır, örnektir. Bunun örneklerini bizim yapmamız gerekiyor. Bizim Afyon’da yapacak çok işimiz var. Biz üniversite olarak bilimsel destek olarak emrinizdeyim bunu açıkça söylüyorum. Termal turizmle termal sağlık turizmini ayırmak zorundayız. Termal Kenti kurmamız gerekiyor. Yapacağımız o kadar çok iş var ki; Termali bir marka haline getirebiliriz. Büyük düşünmemiz gerekiyor. Cesur olup güçlerimizi birleştirirsek başarırız. Parça parça iş yapmamalıyız. Mümkünse tek bir alanda iyi olalım. Afyon’u kültürü, tarihi ve gastronomisiyle birlikte pazarlamalıyız. Ticarette de üniversitede de ahbap-çavuş ilişkisine yer yoktur. Çünkü işi yapmayana gereği yapılmalıdır.”

Asıl tasarruf kamu araçlarıyla sağlanır

Vakıf Katılım Şube Müdürü Mustafa Dedik, asli tasarrufun
sayısı 126 bini bulan kamu aracından başlamakla
sağlanacağını açıkladı. Dedik, kamu araçlarından tasarrufla
 özelleştirmelerin arttırılması gerektiğini savundu

Vakıf Katılım Bankası Afyonkarahisar Şube Müdürü Mustafa Dedik, MÜSİAD’in 4. Geleneksel Üye Buluşmasında slayt eşliğinde sunum yaptı.
Şube Müdürü Mustafa Dedik, “Güncel Ekonomik Analiz” başlıklı sunumunda 5 milyon mültecinin bulunduğu Türkiye’de bu konuya çözüm getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. “Keşke ihtiyaç sahibi herkese bakabilsek ama bu konuya çözüm getirilmesi gerekli” diyen Dedik, tüketici güvenini kazanmanın son derece elzem olduğunu kaydetti. Kendisine göre asıl tasarrufun kamu araçlarından başlanacağını söyleyen Dedik, “Asıl tasarrufa bence 126 bin kamu aracından başlanabilir. Bu araçların ayda 5 depo benzin aldığını düşünün. 700 bin depo benzini hesaplayın. Özelleştirmelerde artmalıdır. Yönümüz Avrupa Birliği (AB) olmalı. Çünkü para orada. Biz 15 Temmuz hain darbe girişiminin üstünden gelmiş bir ülkeyiz. Başka bir ülke olsa 20 yıl altından kalkamazdı. Biz başarabiliriz.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme