• Haberler
  • Gündem
  • MÜSİAD temsilcilikten Şube'ye geçti – Kocatepe Gazetesi

MÜSİAD temsilcilikten Şube'ye geçti – Kocatepe Gazetesi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Karakol ve Yönetim Kurulu Üyeleri MÜSİAD'ın yeni hizmet binasında basın mensupları ile bir araya geldi. MÜSİAD'ın Türkiye genelindeki ağırlığının Afyonkarahisar'a olumlu katkılar yapacağını belirten MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Karakol, 'MÜSİAD Afyonkarahisar Temsilciliği yeterli üye sayısına ulaşarak Şube özelliğine kavuşmuştur' dedi.MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet [&hellip]

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Karakol ve Yönetim Kurulu Üyeleri MÜSİAD’ın yeni hizmet binasında basın mensupları ile bir araya geldi. MÜSİAD’ın Türkiye genelindeki ağırlığının Afyonkarahisar’a olumlu katkılar yapacağını belirten MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Karakol, “MÜSİAD Afyonkarahisar Temsilciliği yeterli üye sayısına ulaşarak Şube özelliğine kavuşmuştur” dedi.
MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Karakol ve Yönetim Kurulu üyeleri AFDORA Sitesindeki yeni hizmet binasında basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Karakol, otel, kafe veya Atlı Spor Kulübü’nde de bu kahvaltıyı yapabileceklerini fakat özellikle yeni hizmet binasının tanıtımının yanı sıra MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi’nin tanıtımı için böyle bir organizasyon yaptıklarını vurguladı. Başkan Karakol, daha önceden temsilcilik olan MÜSİAD Afyonkarahisar’ın 50 üyenin üzerine çıkarak Şube olduğuna dikkat çekti.
“MÜSİAD 209 NOKTADA
ON BİNLERCE ÜYEYİ TEMSİL EDİYOR”
MÜSİAD hakkında bilgi veren Başkan Karakol, “Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği iş adamlarımızı, kimliğimiz ve değerlerimiz etrafında bir arada tutarak Ülkemizde ekonomik büyümeye, toplumsal kalkınmaya ve teknolojik ilerlemeye katkı sağlamak amacıyla 1990 yılında kurulmuştur. MÜSİAD, ‘Kamu Yararına Çalışan Dernek’ statüsüne haiz, Türkiye’de ve Dünya’da en geniş şekilde teşkilatlanmış olan gerçek anlamda bir sivil toplum kuruluşudur. MÜSİAD bugün yurtiçinde 86, yurtdışında ise 79 ülkede, 209 noktada on binlerce üyeyi temsil etmekte, çok geniş bir ticaret platformu oluşturmakta, iş adamlarımıza kılavuzluk etmektedir.” dedi.
AFYON, 24 KASIM’DA MÜSİAD
EXPO’YA KATILACAK
MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi’nin 24 Kasım’da yapılacak MÜSİAD EXPO’ya katılacağını söyleyen Başkan Karakol, “MÜSİAD, iki yılda bir gerçekleştirdiği Vizyoner toplantılarıyla iş dünyasını, bürokratları ve siyasileri bir araya getirerek, adeta bir düşünce kuruluşu gibi, ülkemizin ufkunu genişleten istişarelere ev sahipliği yapmaktadır. Yine iki yılda bir düzenlenen MÜSİAD EXPO’larla yerli ve milli üretim desteklenmekte, sanayicilerimizin yabancı alıcılarla buluşması sağlanmaktadır. MÜSİAD Afyonkarahisar’a gelecek olursak bildiğiniz gibi derneğimiz 2013 yılından beri temsilcilik statüsünde ilimizde faaliyet göstermiştir. Ben ve ekibim 15 Mart 2018 tarihinde yeni yönetim olarak görevi devraldık. Görevi devralır almaz heyecanla işe koyulduk. İdari ve mülki amirlerimizi ziyaret ederek düşüncelerimizi aktardık onların değerli fikirlerini aldık. Siz basın mensuplarımızla değişik zamanlarda bir araya geldik, sizlere de hedeflerimizi anlattık. Derneğimizin çalışmalarının daha rahat yürütülmesi için yeni ofisimize taşındık. Yeni ofisimizin açılışı vesilesiyle MÜSİAD Genel Başkanımız Sayın Abdurrahman Kaan’ı, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerini ve birçok ilden iş adamlarını Afyonkarahisar’da misafir ettik, ilimizi tanıttık, ilimizin yatırım potansiyelini anlattık. MÜSİAD Afyonkarahisar olarak kurulduğumuz günden bugüne temel problemimiz üye sayımızın artırılamamasıydı. Yoğun ziyaret programları ve tanıtımlarla çok şükür üye sayımız yüzde yüzün üzerinde artış gösterdi.” ifadesine yer verdi.
“ŞUBELEŞTİK; SIRADA GENÇ VE KADIN YAPILANMALARIMIZ VAR”
MÜSİAD Afyonkarahisar temsilciğinin şube olarak faaliyet geçtiğini vurgulayan Başkan Karakol, “Bugün itibariyle MÜSİAD Afyonkarahisar temsilcilik statüsünde değil tüm dernek faaliyetlerini müstakil olarak yapmaya yetkili şube statüsüne geçmiş durumdadır. MÜSİAD Afyonkarahisar’ın temsilcilikten şubeleşmeye geçişi şüphesiz çok önemli bir merhaledir. Fakat yapacak daha çok işimiz olduğunun ve çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız, bilincindeyiz. Mevcut üye sayımızı yeterli görmüyoruz. Yıl sonuna kadar 100 üyenin üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Sektör kurullarının oluşturulmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Yakın zamanda bu çalışmalar sonuçlanacak sektör kurulu başkanları da belirlenmiş olacaktır. 2019 yılı MÜSİAD Genel İdare Kurulu Toplantılarından birinin İlimizde yapılması konusunda gerekli talep Genel Merkezimize sunulmuştur. 2019 yılında, MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantıları kapsamında ‘Termal Sağlık Turizmi’, ‘Tıbbi Aromatik Bitkiler ve ilaç Endüstrisi’ temalarıyla geniş katılımlı bilimsel bir toplantı planlanmıştır. Takip eden süreçte ise ilimizin gıda sektörü ve mermer sektöründeki gücünü ve potansiyelini tanıtan toplantılar düzenlenmesi hedeflenmiştir. Önümüzdeki süreçte derneğimiz bünyesinde Genç MÜSİAD yapılanmasının tamamlanması planlanmıştır. Bu sayede daha genç yaşlarda sivil toplum kuruluşu faaliyetlerine iştirak eden gençlerimiz ilerde daha deneyimli ve birikimli olarak MÜSİAD yönetimlerinde görev alacaktır.” şeklinde konuştu.
“DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ”
MÜSİAD’ın her dönemde olduğu gibi bu dönemde de devletin yanında olduklarını vurgulayan Başkan Karakol, “Kadınlarımızın hem iş hayatında etkin olması hem de derneğimize üye olmaları, bunun ötesinde dernek faaliyetlerinde aktif olarak yer almaları da önemli hedeflerimiz arasındadır. MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi olarak bizim açımızdan önem arz eden ve sürekli üzerinde çalışılacak olan diğer bir husus, ilimizin ekonomik potansiyelini, yatırım alanlarını ve turizm potansiyelini olabilecek her platformda tanıtmak, ilimize yatırımcı çekmek olacaktır. Değerli misafirlerimiz, ülke olarak son zamanlarda ekonomi alanında yaşadığımız sıkıntılara da değinmek istiyorum. MÜSİAD olarak bizler her dönemde olduğu gibi bugünlerde de devletimizin yanındayız. Döviz fiyatlarının tırmandığı süreçte ve enflasyon verilerinin yükseldiği süreçte müspet hareket içinde olduk, alınan tedbirlere bütün üyelerimizle bil fiil katkıda bulunduk, Ülkemizin refahı, kalkınması, birliği ve dirliği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”diye konuştu.

“Başkan Çoban’ı destekliyoruz”

Yatırım ve istihdamın artırılmasının kendileri için öncelik arz eden iki konu olduğunu belirten MÜSİAD Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Ahmet Karakol, “Bu kapsamda çalışmalarımıza yön vereceğiz. Enflasyonla topyekün mücadeleye sonuna kadar destek veriyoruz. Yatırımların durdurulmasını, ötelenmesini kabul etmiyoruz. Organize Sanayi Bölgemizi ve yeni OSB’lerimizi tanıtmak için çalışacağız. Yurt genelinden yatırımcıları ilimizde misafir edeceğiz. Bu kapsamda MÜSİAD üyelerimizin bir araya gelerek şirketleşmesi de ilerleyen zaman içinde gündeme gelebilir. MÜSİAD genel Merkezi’nin Senyap isimli böyle bir şirketi var. Buna da destek olabiliriz” dedi.
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Karakol, “Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın yeniden adaylığına desteğini açıklayan sivil toplum kuruluşları oldu. Siz bu duruma nasıl bakıyorsunuz” şeklindeki soruya ise, “Yerel yönetimlerin önemine inanıyoruz. Ben de 3 dönem belediye başkanlığı yapmış bir kişi olarak yerinde yönetim ve yerel yönetim kavramlarını son derece önemsiyorum. Bu kapsamda Sayın Burhanettin Çoban’ın adaylığını biz de destekliyoruz.” dedi.

Bakmadan Geçme