Murat Zorluoğlu Kimdir Ve Nerelidir?

Resmi Gazetede açıklanan karaname ile 5 ilin valisi değişti. Peki Diyarbakır Valiliğine atanan Murat Zorluoğlu Kimdir ve Nerelidir? Daha önce hangi görevlerde bulundu. Murat Zorluoğlu'nun kim olduğu da arama motorlarında sıkça aranlar arasında yer alıyor. Peki, Murat Zorluoğlu Kimdir ve Nerelidir?

1971 yılında Ankara’da doğan fakat aslen Trabzon’lu olan Vali Murat Zorluoğlu’nun hayatı ve kariyerini sizler için araştırdık…

Haber

MURAT ZORLUOĞLU KİMDİR VE NERELİDİR?

1971 yılında Ankara’da dünyaya gelen Murat Zorluoğlu, aslen Trabzonludur. Eğitimine memleketi olan Trabzon’da başlamış ancak lise eğitimini liseyi İstanbul- Hayrullah Kefoğlu Lisesinde okumuştur. Daha sonra yükseköğretime ise 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olarak üstün başarı ile tamamlamıştır. Zorluoğlu, 1994 yılında Trabzon’da  kaymakam adayı olarak göreve başladı. Zorluoğlu, Mersin Gülnar Kaymakamlığı, Bingöl Genç Kaymakamlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğünde çeşitli görevler yürüttü.

Zorluoğlu, İngiltere’de bulunan Nottingham Üniversitesinde ) Kamu Yönetimi Bölümü alanında yüksek lisans yapmış, ve ‘’ Avrupa Birliği Karar Mekanizmalarına Yerel ve Bölgesel Yönetimlerin Etkisi’’ adlı tezi sayesinde Avrupa Birliği bölgesel politikaları ve yapısal fonları ile özel olarak ilgilenmiştir. Aynı zamanda Türkiye’de Mahalli İdareler adlı kitabı bulunmaktadır. Zorluoğlu, Yeni Yerel Yönetimler Mevzuatı ile Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı isimli makalesi bulunmaktadır. Eğitim hayatında Avrupa Birliğinde politika belirleme süreçleri, Avrupa Birliğinde Uyum, ve bunların yanında da dayanışma ve yerel yönetimlerin rolü konularında hem akademik hem de uygulamalı eğitimler de almıştır. 2012 yılında Resmi Gazetede yayımlanan kararname dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığına daha sonra  2013 nisan ayından itibaren bulunduğu bakanlıkta müsteşar yardımcılığı görevine atandı. Zorluoğlu, 2015 tarihinde ise Elazığ Valiliğine atanmıştır. 2024 yılında ise Resmi Gazete kararnamesi ile Diyarbakır Valisi olarak atanan isim Murat Zorluoğlu oldu. Diyarbakır Valisi  olarak atanan Murat Zorluoğlu evli ve 3 çoçuk babasıdır.

Bakmadan Geçme