Murat Yıldırım Alevi mi? ve Aslen Nereli?

Ünlü oyuncu ve sunucu Murat Yıldırım'ın nereli olduğu ve alevi olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Ünlü oyuncu Murat Yıldırım Kimdir? Murat Yıldırım nereli? Murat Yıldırım Alevi mi? Tüm bu soruların yanıtı haberimizde..

Birçok projede yer almış olan ünlü oyuncu ve sunucu Murat Yıldırım’ın aslen nereli olduğu ve alevi olup olmadığı merak ediliyor. Ünlü oyuncu Murat Yıldırım hakkında merak etiklerinizi sizler için araştırdık.

Murat Yıldırım,  babasının öğretmenlik mesleğinden dolayı Konya’da doğdu 1979 yılında (44) yaşında Konya’da doğmuştur. Annesi ve babası Mardinli olan Yıldırım, aslen Mardinlidir. Murat Yıldırım’ın ailesi Kürt ve Arap kökenlidir. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden sekizinci senesinde mezun olan Yıldırım,  Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları arası katılarak, 3 yıl amatör olarak tiyatroda oynadı. Buradaki arkadaşları aracılığıyla televizyon dünyasına giren Yıldırım ilk kez 2003 yılında “Ölümsüz Aşk” dizisinin bir bölümünde küçük bir rol aldı. Ardından 2004 yılında “Bütün Çocuklarım” dizisinde “Mesut” karakterini canlandıran Yıldırım, oyunculuğa “Büyük Yalan” dizisi ile devam etti.2006 yılında ilk uzun soluklu çalışması olan Fırtına dizisinde başrol olarak yer alan Yıldırım, burada istediği şöhrete kavuştu. Yine 2006 yılında “Araf” filmi ile ilk kez başrol oynadı. Bu film  Altın Portakal ödülünde aday olarak gösterildi. Ardından, Asi, Aşk ve Ceza, Suskunlar, Gecenin Kraliçesi ve Teşkilat dizilerinde başrol oyuncusu olarak yer aldı.

2008’de “Fırtına” dizisinin setinde tanıştığı Burçin Terzioğlu ile evlenen Yıldırım, 2014 tarihinde boşandı. 2016 yılında Londra’da tanıştığı Faslı oyuncu İmane Elbani ile Adana’da düzenlenen törenle evlenen Yıldırım, bu evlilik için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı devreye sokmuştur. Çiftin, 2022 tarihinde Miray adında kızları dünyaya gelmiştir.

Bakmadan Geçme