Murat Kurum’un Babası Nereli?

Önceki dönem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yapan ve 31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ilan edilen Murat Kurum'un kim olduğu ve nereli olduğu merak ediliyor. Peki Murat Kurum kimdir?

2018-2021 yılları arası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yapan Murat Kurum, 2023 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti’den İstanbul Milletvekili olarak seçilmiştir.  TBMM Çevre Komisyonu Başkanı olan Murat Kurum, 2024 Türkiye yerel seçimlerinde AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayı olmuştur.

MURAT KURUM KİMDİR?

Murat Kurum, 7 Mayıs 1976 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesinde doğmuştur. İlkokulun 2 ve 3. sınıfa Mardin Atatürk İlkokulu’nda kalanını Ankara Seyranbağları İlkokulu’nda, ortaokul ve lise öğrenimini Kocatepe Mimar Kemal Lisesi’nde tamamladı. Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunudur. Yüksek lisansını Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde kentsel dönüşüm alanında 2017 yılında tamamlamıştır.

Meslek karayerine 1999-2005 yılları arasında Türkiye’nin farklı bölgelerinde şantiyelerde çalışarak başlayan Kurum, 2016 yılında FETÖ bağlantısı nedeniyle kapatılan GESTAŞ’ta şantiye şefliği yapmıştır.  2005 yılında TOKİ’de Uygulama Daire Başkanlığı’nda uzman olarak çalışan Kurum, 2006-2008 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürü, 2009-2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürü görevlerinde bulundu.

 

 

MURAT KURUM’UN BABASI NERELİ?

Ankara doğumlu olan Murat Kurum’un babası Mehmet Kurum, Konya’nın Karapınar ilçesinin Akçayazı köyündendir. Annesi Satı Kurum ise Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinin Belpınar köyündendir.

Bakmadan Geçme