Murat Ağırel Kimdir?

1980 yılında Adana'da Dünya'ya gelen Murat Ağırel, hakkında tüm merak ettikleriniz haberimizde…

Murat Ağırel, meslek hayatına gazeteci ve yazar olarak devam etmektedir.

Ağırel, ilköğretim ve ortaöğretimini memleketi Adana'da tamamladı. Üniversite eğitimini ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Dış Ticaret bölümünden mezun olarak bitirdi.

Gazeteci ve yazar Murat Ağırel, 2006 yılında "Biz kaç kişiyiz?" adlı sivil toplum platformu kuruculuğu ve "Memleket Sevdalıları Derneği"ni kurarak genel başkanlık görevlerinde bulundu.  
Ünlü gazeteci Murat Ağırel 2008 yılında Ergenekon davalarından dolayı tutuklanarak gündeme bomba gibi oturdu. Fakat Ağırel iki gün sonra tutuksuz yargılanarak serbest bırakıldı. Ağırel’in yargılanmış olduğu davada ise suçunun ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' olduğu belirtildi.  Gazeteci Ağırel davadan sonra 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmış ancak Yargıtay kararı ile bozulmuştur. 2019 yılında tekrar yargılanan Ağırel, bu yargılamada beraat kararı ile serbest bırakılmıştır.  2018 yılında ise  Ağırel genel seçimlerde İYİ Parti’den İstanbul milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi. Gazeteci Ağırel, Yeniçağ Gazetesi’nde yazarlık yapmakta ve aynı zamanda Halk TV ekranlarında çeşitli programlara dahil olmaktadır. Köşe yazılarında ise ağırlıklı olarak yazdığı konular Türkiye’de yaşanan yolsuzluk iddiaları olmaktadır. Murat Ağırel evli ve aynı zamanda iki çocuk sahibidir.

Bakmadan Geçme